چای ساز روهمی یا کنار هم؟ کدام بهتر است؟ + مزایا و معایب

چای ساز روهمی یا کنار هم؟ کدام بهتر است؟ + مزایا و معایب

در اینکه استفاده از چای ساز می‌تواند به شما برای تهیه چای با سرعت بالا کمک کند، شکی نیست؛ اما چگونه می‌توانید بهترین نوع چای ساز را انتخاب کنید؟ چای ساز روهمی یا کنار هم؟ کدام گزینه بهتر است. این روزها برندهای زیادی اقدام به تولید چای ساز کرده‌اند که محصولات آن‌ها را می‌توان به دو دسته صفحه‌ای و روی هم تقسیم‌بندی نمود. چای سازهای صفحه‌ای دارای یک صفحه المنت دار هستند که روی آن‌ها قوری و کتری چای ساز قرار می‌گیرد و امکان گرم کردن آن‌ها به صورت جداگانه وجود دارد، ولی چای ساز روی هم مانند کتری و قوری سنتی عمل می‌کند و با جوش آمدن آب درون آن‌ها، امکان قرار دادن کتری نیز روی آن وجود دارد تا یک چای خوشمزه به بهترین شکل دم بکشد. اینکه چای ساز صفحه‌ای یا روی هم را انتخاب کنید، نیاز به مقایسه و بررسی دقیق این دو دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

چای ساز کنار هم چیست؟

چای ساز کنار هم دارای یک صفحه المنت دار است که روی این صفحه یک قوری و یک کتری به صورت مجزا قرار می‌گیرند. دو المنت به کار رفته در این چای ساز به صورت جداگانه کار می‌کند و پس از جوش آوردن آب، امکان تهیه چای را با ریختن آب جوش داخل قوری فراهم می‌کند. قوری برخلاف چای ساز روهمی، روی کتری قرار نمی‌گیرد و آن هم روی المنت صفحه‌ای و در کنار کتری قرار داده می‌شود.

مزایا

  • دارای المنت مجزا برای تهیه چای و آب جوش
  • سرعت العمل نسبتا بالا برای تهیه چای
  • ظاهر ساده و مدرن به دلیل صفحه به کار رفته

معایب

  • عدم امکان تهیه چای‌ها و دمنوش‌های مختلف در آن
  • اشغال فضای نسبتا زیاد به دلیل وجود یک صفحه المنت دار

چای ساز روهمی چیست؟

چای ساز روهمی یکی از انواع محصولات کاربردی است که به دلیل شباهت بسیار زیادی به کتری و قوری، می‌تواند برای تهیه هر نوع دمنوش و چای سیاه و سبز استفاده شود. چای ساز روهمی دارای یک کتری نسبتا بزرگ برای جوش آوردن آب بوده که پس از جوش آمدن آب، می‌توان قوری حاوی چای را درون آن قرار داد و چای تازه دم کرد.

چای ساز روهمی چیست؟

مزایا

  • ایجاد طعم و رنگ بسیار جذاب برای چای سیاه هنگام دم کردن
  • دارای مکانیسم مشابه با کتری و قوری برای تهیه چای
  • امکان تهیه انواع چای و دمنوش‌های خوش طعم
  • سرعت العمل بسیار بالا برای جوش آمدن آب
  • قابلیت استفاده از آب جوش آمده داخل کتری برای آشپزی

معایب

  • عدم امکان تنظیم دما برخلاف بعضی از مدل‌های چای ساز صفحه ای
  • احتمال نشت بخار از درز بین کتری و قوری

در چای ساز صفحه ای یک المنت در زیر کتری وجود دارد و با به جوش آوردن آب درون کتری، باعث دم آوردن چای درون قوری می‌شود.

چای ساز روهمی یا کنار هم را انتخاب کنیم؟

انتخاب میان چای ساز صفحه‌ای یا روی هم نیازمند بررسی دقیق تفاوت‌های میان این دو چای ساز است. به طور کلی، چای سازهای روهمی به دلیل دم آوری مناسب و سرعت العمل خوب، می‌توانند انتخابی عالی برای استفاده جهت دم کردن انواع چای و دمنوش باشند. چای سازهای کنار هم نیز با صفحه المنت دار، امکان تهیه چای را با سرعت بالاتر و بدون محدودیت جوش آوردن آب در اختیار شما قرار می‌دهند. برای اینکه بهترین نوع چای ساز روهمی یا کنار هم را انتخاب کنید، بیایید دقیق‌تر جزئیات این دو محصول را بررسی نماییم.

زیبایی ظاهری و فضای اشغال شده

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های چای ساز روهمی یا کنار هم را می‌توان در فضای اشغال شده و زیبایی ظاهری آن‌ها در نظر گرفت. چای ساز روهمی، فضای کمتری را اشغال می‌کند و شما فقط باید به اندازه کتری داخل این چای ساز، فضا برای آن در نظر بگیرید. این در حالی است که چای سازهای صفحه‌ای به دلیل داشتن یک صفحه المنت دار به صورت مجزا، فضای بیشتری را اشغال می‌کنند. از این جهت شاید مطلوب بسیاری از بانوان جهت استفاده در آشپزخانه نباشند. مدل‌های چای ساز روهمی نسبت به مدل‌های کنار هم متنوع‌تر و جذاب‌تر هستند و این خود یک مزیت برای آن‌ها محسوب می‌گردد.

کیفیت چای تهیه شده

چای تهیه شده در چای ساز روهمی یا کنار هم طعم و رنگ متفاوتی دارند. همانطور که می‌دانید در روش‌های سنتی تهیه چای، باید چای روی حرارت غیر مستقیم و با حرارت بخار آب تهیه شود تا طعم و رنگ مناسبی داشته باشد. چای ساز روهمی دقیقا با همین تکنیک و به صورت تدریجی چای را دم می‌کند و معمولا طعم چای بدست آمده مانند چای‌های قدیمی مادربزرگ هاست؛ اما چای ساز صفحه‌ای یا همان کنار هم، دارای یک صفحه بزرگ بوده که امکان قرار دادن کتری و قوری به صورت جداگانه روی آن وجود دارد و این المنت است که به صورت مستقیم چای درون قوری را گرم می‌کند. بنابراین، طعم چای تهیه شده در چای ساز صفحه‌ای چندان مطلوب چای خوران حرفه‌ای نیست.

چای ساز روهمی یا کنار هم را انتخاب کنیم؟

امکان تهیه انواع چای و دمنوش

یکی دیگر از تفاوت‌های چای ساز روهمی یا کنار هم، امکان تهیه انواع چای و دمنوش است. به دلیل ساختار چای ساز روهمی، این می‌توان انواع دمنوش‌ها را با گیاهان مختلف با آن تهیه کرد؛ ولی معمولا چای سازهای صفحه‌ای برای تهیه انواع چای سیاه و سبز استفاده می‌شوند و امکان دم آوری مناسب را ندارند. از این جهت کاربردهای چای ساز روهمی نسبت به چای سازهای کنار هم بیشتر است و می‌توان دمنوش‌ها و ترکیبات مختلف را با آن تهیه کرد.

سرعت العمل برای تهیه چای

اگر دوست دارید چای سریع تهیه کنید، چای ساز با هر نوعی بهترین انتخاب برای شماست؛ اما مطابق با راهنمای خرید چای‌ساز، می‌توان بررسی کرد که سرعت العمل جوش آوردن آب در چای سازهای روهمی به مراتب بیشتر از چای سازهای کنار هم است. البته این موضوع در مدل‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است، اما به دلیل به کار رفتن هیتر قوی در چای ساز روهمی، آب سریع‌تر جوش آمده و با قرار دادن قوری روی کتری این چای می‌توان چای را به صورت غیر مستقیم، اما به صورت سریع‌تر تهیه کرد. این در حالی است که هیتر به کار رفته در چای ساز صفحه‌ای معمولا آرام‌تر عمل کرده و تا زمانی که گرم شود، امکان تهیه چای نیز وجود ندارد.

قیمت خرید چای سازها

یکی از اولویت‌های افراد برای خرید چای ساز، قیمت است. عوامل زیادی روی قیمت چای ساز روهمی یا کنار هم تاثیر می‌گذارند که باید به طور دقیق آن‌ها را بررسی کرد؛ اما در مجموع به دلیل اینکه هیتر یا گرم کن به کار رفته در چای ساز روهمی کوچک‌تر است، معمولا قیمت تمام شده آن با یک برند یکسان نسبت به چای سازهای صفحه‌ای کمتر است.

ظرفیت تهیه چای

ظرفیت تهیه چای به خصوص برای خانواده‌های بزرگ و افرادی که جمعیت بالایی مهمان دارند، بسیار مهم است. چای ساز صفحه‌ای یا روهمی هر دو دارای تنوع بالایی از نظر ظرفیت هستند؛ اما معمولا کتری به کار رفته روی چای ساز صفحه‌ای سایز و حجم کوچک‌تری نسبت به چای ساز روهمی دارد. از این جهت با یک بار دم کردن چای با این دو دستگاه، چای ساز روهمی می‌تواند تعداد بیشتری فنجان چای بدهد.

چای ساز روهمی یا کنار هم هر دو برای تهیه چای خوشمزه و خوش رنگ سیاه مناسب‌اند، اما اگر می خواهید چای به صورت تدریجی دم بکشد و طعم ملایمی داشته باشد؛ چای ساز روهمی به دلیل شباهت به کتری و قوری مناسب‌تر است.

نتیجه‌گیری

اگر دغدغه مند میان انتخاب چای ساز روهمی یا کنار هم هستید، با توجه به تفاوت‌های ذکر شده میان این دو می‌توانید بهترین گزینه را انتخاب کنید. به طور کلی، چای سازهای صفحه‌ای جزء چای سازهای قدیمی هستند که به دلیل طعم و رنگ نامناسب چای و غیر طبیعی بودن انتخاب خوبی برای تهیه چای سیاه نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *