از بین بردن رسوب چای ساز + ترفندهای خانگی رسوب زدایی چای ساز

از بین بردن رسوب چای ساز + ترفندهای خانگی رسوب زدایی چای ساز

املاح و مواد معدنی موجود در چای ساز پس از جوش آمدن آمدن در اطراف جداره چای ساز قرار می‌گیرند و باعث رسوب کردن در آن می‌شوند. رسوب چای ساز به مرور زمان به ساختار آن آسیب رسانده و احتمال اینکه باعث ایجاد طعم و بوی بد در آب جوش و چای دم کشیده شود نیز وجود دارد. جرم گیری چای ساز به صورت منظم، می‌تواند از بروز رسوب در آن جلوگیری کند؛ اما اگر به هر دلیلی شاهد رسوبات مختلف در چای ساز هستید، بهتر است که در ادامه مقاله همراه ما باشید تا راه‌های از بین بردن رسوب چای ساز را به شما معرفی کنیم.

چرا چای ساز رسوب می‌گیرد؟

رسوب گرفتن چای ساز مشکلی است که بسیاری از افراد با آن مواجه می‌شوند. این موضوع می‌تواند باعث تغییر در بو و طعم چای درون چای ساز شده و مشکلاتی را در حین دم کردن چای به وجود آورد. اگرچه رسوب گرفتن چای ساز تا حدی طبیعی است؛ اما بعضی از اقدامات می‌توانند این مشکل را تشدید کنند. از جمله مهم‌ترین دلایل رسوب گرفتن چای ساز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ممکن است به جای چای کیسه‌ای، از برگ‌های چای استفاده کرده باشید.
  • به صورت مرتب قوری و چای ساز را تمیز نکرده‌اید و این موضوع باعث تجمع رسوب شده است.
  • از آب سخت یا آب‌های دارای املاح بالا درون چای ساز استفاده کرده‌اید که این موضوع باعث ایجاد رسوب درون چای ساز می‌شود.
  • بعد از هر بار استفاده چای ساز را تمیز نکرده‌اید.
  • برای مدت طولانی چای را در چای ساز دم کرده‌اید و چای شکسته شده درون قوری وجود داشته است.

برای جلوگیری از رسوب گرفتن چای ساز، لازم است که حتما چای ساز را به صورت منظم و بعد از هر بار استفاده بشویید. همچنین، دم کردن چای در زمان کوتاه و استفاده از چای کیسه‌ای برای جلوگیری از رسوب گرفتن چای ساز توصیه می‌شود.

چرا چای ساز رسوب می‌گیرد؟

روش‌های از بین بردن رسوب چای ساز

اگر درون چای ساز شما رسوب‌هایی ایجاد شده و به دنبال راهی برای رفع این رسوبات هستید، باید روش‌های مختلفی را امتحان کنید. معمولا با یکی از تکنیک‌های زیر مشکل برطرف می‌شود، ولی اگر همچنان در چای ساز شما رسوب وجود داشت. بهتر است که از یک روش دیگر نیز استفاده کنید تا نتیجه آن را متوجه شوید.

1. از بین بردن رسوب چای ساز با آب و سرکه

یکی از بهترین روش‌های از بین بردن رسوب چای ساز، استفاده از آب و سرکه است. برای این کار ابتدا باید داخل چای ساز را به طور کامل بشویید. می‌توانید از یک پارچه یا اسفنج نرم برای پاک کردن رسوبات داخل دستگاه خودتان استفاده کنید. سپس، داخل چای ساز آب و سرکه سفید بریزید و اجازه دهید تا حدود 1 ساعت بماند. اگر همچنان رسوب در جداره چای ساز وجود داشت، این فرآیند را تکرار کنید تا رسوب‌های ایجاد شده به طور کامل از بین بروند. حال چای ساز را تخلیه کرده و داخل آن را به طور کامل با آب تمیز بشویید. اگر همچنان بوی سرکه در چای ساز وجود داشت، چندین بار آب درون آن را تخلیه کرده و بعد چای دم کنید.

2. رفع رسوب چای ساز با نوشابه

یکی دیگر از بهترین روش‌ها برای از بین بردن رسوب چای ساز، استفاده از نوشابه است. برای این کار کافیست که چای ساز را با نوشابه بشویید تا کاملا رسوبات داخل آن از بین بروند. برای این کار در ابتدا باید چای ساز را آب گرم تا نیمه پر کنید و سپس نوشابه را به آب اضافه نمایید. سپس محلول موجود در چای ساز را بچرخانید تا به طور کامل مخلوط گردد. سپس اجازه دهید تا آب گرم و نوشابه به مدت 15 دقیقه در داخل چای ساز بماند تا نتیجه خود را بگذارد. سپس چای ساز را با آب گرم بشویید و استفاده کنید. اگر همچنان بوی نوشابه داخل چای ساز بود، چندین بار پروسه شستشوی آن را انجام دهید تا نتیجه مناسبی داشته باشد.

بهتر است برای جلوگیری از رنگ گرفتن چای ساز، از نوشابه‌های سفید و بدون رنگ برای از بین بردن رسوب استفاده کنید. در این صورت هم نتیجه بهتری را خواهید دید، هم صدمه‌ای به چای ساز وارد نمی‌شود.

3. رسوب زدایی چای ساز با لیمو ترش

برای از بین بردن رسوب چای ساز، می‌توانید از لیمو ترش استفاده کنید. برای این کار می‌بایست دستگاه را روشن کنید تا آب درون کتری به جوش بیاید. حالا یک عدد لیمو ترش را تکه تکه کرده و در داخل لیمو ترش بریزید. دستگاه را روشن کنید تا آب داخل کتری جوش بیاید. سپس اجازه دهید تا محلول به مدت 1 روز در داخل کتری بماند. سپس می‌توانید آب داخل کتری را تخلیه کرده و دوباره آب تمیز داخل دستگاه بریزید. بعد از به جوش آمدن، آب داخل چای ساز را تخلیه کنید. این کار به رفع رسوب در داخل چای ساز کمک می‌کند.

4. از بین بردن رسوب چای ساز با جوش شیرین

جوش شیرین یکی از بهترین ترکیباتی است که می‌توانید برای از بین بردن رسوب چای ساز از آن استفاده کنید. برای این کار کافیست که ابتدا داخل چای ساز را با آب پر کنید و داخل آن 2 قاشق غذاخوری جوش شیرین بریزید. سپس دستگاه را روشن کنید تا آب و جوش شیرین داخل آن به جوش بیایند. حال باید اجازه دهید تا محلول جوش آمده آب و جوش شیرین به مدت یک شبانه روز در کتری چای ساز بماند و سپس محلول را خارج نمایید. می‌توانید یک بار آب داخل چای ساز را جوش بیاورید و تخلیه کنید. سپس در داخل آن چای دم کنید.

از بین بردن رسوب چای ساز با جوش شیرین

5. رفع رسوب چای ساز با مایع ظرفشویی

برای از بین بردن رسوب چای ساز، می‌توانید از مایع ظرفشویی نیز استفاده کنید. برای انجام این کار، لازم است که کتری را با آب پر کرده و اجازه دهید تا جوش بیاید. سپس هنگامی که آب داخل کتری جوش آمد، مقداری مایع ظرفشویی به آن اضافه کنید. حالا چای ساز را به خوبی تکان دهید تا داخل آن کف کند. یک اسکاج بردارید و روی آن بکشید. متوجه خواهید شد که رسوبات از بدنه چای ساز جدا می‌شوند. سپس آن را خالی کرده و به خوبی تمیز می‌شوند. چندین بار این کار را انجام دهید تا رسوبات به طور کامل از بین بروند.

برای تمیز کردن چای ساز می‌توانید از مایع ظرفشویی استفاده کنید؛ اما برای از بین بردن رسوب چای ساز نیز مایع ظرفشویی به کمک شما می‌آید و با ترکیب شدن با آب جوش، به خوبی رسوب‌ها را از بین می‌برد.

6. از بین بردن رسوب چای ساز با پوست هندوانه

جهت از بین بردن رسوب چای ساز در تابستان و زمانی که هندوانه میل می‌کنید، پوست هندوانه بهترین انتخاب است. برای این کار، باید پوست هندوانه را به برش‌های کوچک تبدیل کنید و آن را در داخل چای ساز قرار دهید. سپس چای ساز را با آب پر کرده و چای ساز را به مدت 30 دقیقه روی شعله قرار دهید تا بجوشد. پس از اینکه آب داخل چای ساز جوش آمد، به مدت 30 دقیقه آن را خاموش کنید و بعد درب چای ساز را باز کنید و محلول را تخلیه نمایید.

سخن پایانی

برای از بین بردن رسوب چای ساز می‌توانید از روش‌های مختلفی کمک بگیرید که در این مقاله به موثرترین آن‌ها اشاره کردیم. تمیز کردن منظم چای ساز و نظافت دوره‌ای آن می‌تواند از شکل گرفتن رسوب در چای ساز جلوگیری کند. اگر از چای ساز جانتک استفاده می‌کنید و آن را به صورت منظم تمیز نمایید، خیالتان از بابت عدم رسوب گیری آن راحت باشد. با استفاده صحیح از چای ساز و مراقبت دوره‌ای، صدمه جدی به آن وارد نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *