اتو کردن پرده چگونه انجام می‌شود؟ + روش‌ها و نکات اتوکشی پرده

اتو کردن پرده چگونه انجام می‌شود؟ + روش‌ها و نکات اتوکشی پرده

زیبایی پرده به صاف و منظم ایستادن آن است؛ اما جمع شدن آن و یا شستشوی پرده‌ها می‌تواند باعث بروز چین و چروک‌هایی روی سطح آن‌ها شود که عمدتا مشکلاتی را در سطح پرده ایجاد خواهد کرد. اتو کردن پرده یکی از اقداماتی است که می‌توانید برای صاف و یکدست کردن سطح پارچه پرده انجام دهید. برای اتوکشی پرده و رفع چین و چروک‌های آن روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها کمک بگیرید. موضوعی که باید دقت داشته باشید این است که این کار را با دقت انجام دهید تا آسیبی به بافت پارچه‌های پرده وارد نشود. در ادامه شما را با اصول اتو کردن پرده آشنا می‌کنیم.

آیا می‌توان پرده را اتو کرد؟

پرده نقش بسیار مهمی را در زیبایی دکوراسیون داخلی اتاق و سالن پذیرایی شما ایفا می‌کند. اگر پرده به هر دلیلی چروک و پر از خط و خطوط باشد، احتمال اینکه ظاهر زیبای سالن پذیرایی شما تحت تاثیر قرار بگیرد وجود دارد. خوشخبتانه اکثر پارچه‌های پرده را همچون حریر، ساتن، مخمل و … را می‌توان اتوکشی کرد. البته اتوکشی به معنای باز کردن پرده و پرس کردن پارچه آن نیست؛ بلکه باید به صورت غیر تماسی و با بخار اتو انجام شود. در این صورت بافت پارچه نرم شده و اگر در حالت آویزان قرار گرفته باشد، صاف و بدون چین و چروک خواهد شد. بنابراین، اگر اتوی شما چروک شده و می‌خواهید سطح آن را صاف کنید، باید حتما از بخار آب برای این کار استفاده کنید.

روش‌های اتو کردن پرده

برای اتوکشی پرده لزوما نیازی به باز کردن پرده و قرار دادن آن زیر اتو پرس یا اتو بخار نیست. این موضوع نه تنها سخت و زمان‌بر است؛ بلکه می‌تواند باعث سوختگی و آسیب به پرده‌ها نیز شود. از این جهت اتو کردن پرده را باید با روش غیر تماسی انجام دهید تا فقط بخار باعث صاف کردن چروک‌ها شود.

اتو کردن پرده با اتو بخارگر

اتو کردن پرده با اتو بخارگر یکی از ساده‌ترین کارهایی است که می‌توانید انجام دهید. اتو بخارگر، نوعی اتو ایستاده بوده که بدون اینکه نیازی به تماس با پارچه داشته باشد، آن را اتو و صاف می‌کند. در واقع این نوع اتو بخار دقیقا مناسب لباس‌ها در حالت آویزان است و از همین جهت می‌توانید با خیالی راحت با این اتو، اتوکشی سریع و حرفه‌ای را انجام دهید. برای اتو کردن پرده با اتو بخارگر مطابق با مراحل زیر پیش بروید:

  • ابتدا اتو را به برق بزنید تا کاملا گرم شود.
  • سپس مطمئن شوید که پارچه پرده به صورت کاملا آویزان بوده و به جایی گیر نیست.
  • حالا می‌توانید اتوکشی پرده با اتو بخارگر انجام دهید. برای این کار نازل خروجی بخار را بردارید و آن را روی پرده بکشید.
  • دقت کنید که نازل را از بالا تا پایین پرده بکشید تا به طور کامل بخار خروجی آن سطح پرده را آغشته کنید.
  • توجه داشته باشید که نیازی به لمس مستقیم نازل و پرده نیست و همین که فاصله‌ای میان پرده و نازل خروجی بخار وجود داشته باشد، کافی خواهد بود.
  • پس از پایان اتوکشی، اجازه دهید تا پرده خنک و خشک شود و سپس آن را پس بزنید.

اتو کردن پرده با اتو بخارگر

برای اتو کردن پرده با اتو بخارگر مطمئن شوید که دمای اتو را پایین در نظر گرفته‌اید تا صدمه‌ای به بافت پارچه پرده وارد نشود و اگر متوجه شدید که چروک‌های پارچه صاف نشده‌اند، می‌توانید دمای اتو را بالاتر ببرید.

اتو کردن پرده با بخارشوی

یکی از راه‌های اتوکشی پرده که می‌تواند به نظافت و تمیزی آن نیز منجر شود، اتو کردن پرده با بخارشوی است. بخارشوی یک وسیله برقی است که با بخار آب کار می‌کند و می‌تواند با گرمای زیادی که روی سطوح مختلف ایجاد می‌کند، باعث تمیز کردن سطوح شود. برای اینکه بتوانید سطح پرده را صاف و یکدست کنید و چروک‌های ایجاد شده را نیز برطرف نمایید، نیاز به استفاده از بخارشوی دارید. برای این کار کافیست که مطابق با مراحل زیر پیش بروید:

  • ابتدا بخارشوی را روشن کنید تا آب داخل آن گرم شود.
  • دقت کنید که پرده شما باید در حالت معمول و صاف نگه داشتن شود. از آویزان بودن صحیح پرده مطمئن شوید.
  • بخارشوی را نزدیک پرده ببرید و اجازه دهید تا بخار آن پرده را گرم کند. اجازه ندهید که بخارشوی بیش از حد به پرده نزدیک شود و باعث سوزاندن آن گردد.
  • از بالا تا پایین پرده را با بخارشوی گرم کنید. این کار باعث می‌شود تا بافت پارچه نرم و مرطوب شود و خود را ول کند.
  • بدون اینکه تغییری در ساختار پرده بدهید، اجازه دهید تا خشک و خنک گردد.

هنگام اتو کردن پرده با بخارشوی مطمئن شوید که دمای بخارشوی بالا نیست و به بافت پرده آسیبی وارد نمی‌کند. ابتدا یک سطح کوچک را پارچه پرده را با بخارشوی اتوکشی کنید و اگر صدمه‌ای به آن وارد نشد، بقیه بخش‌ها را انجام دهید.

چطور از چین و چروک پرده جلوگیری کنیم؟

اگرچه امکان اتوکشی پرده وجود دارد، اما برای اینکه صدمه‌ای به بافت پرده وارد نشود توصیه می‌کنیم که حتما این کار را با دقت انجام دهید و تا حد ممکن از بروز چین و چروک در پرده‌ها جلوگیری کنید. روش‌های مهم برای جلوگیری از چین و چروک پرده و صاف کردن آن بدون نیاز به اتوکشی، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

آویزان کردن پرده در حالت نم دار

اگر پرده خودتان را برای خانه تکانی شسته‌اید و می‌خواهید چروک نشود، باید آن را در حالت نم دار آویزان کنید. زمانی که پرده هنوز نم دارد، پس از آویزان شدن می‌تواند شکل خود را حفظ کند و به مرور زمان خشک شود. این خشک شدن پرده می‌تواند مانع از چروک شدن آن و صاف و یکنواخت شدن پرده شود.

آویزان کردن پرده در حالت نم دار

کشیدن پرده در حالت خیس

اگر آویزان کردن پرده در حالت نم دار برای صاف نگه داشتن آن کافی نبود، پس از اینکه پرده را آویزان کردید، آن را با سنجاق و سوزن به سمت پایین و به جایی محکم کنید تا صاف شود. این کار باعث می‌شود تا کلیه چروک‌های ایجاد شده در پرده به طور کامل برطرف گردند.

نم دار کردن پرده

اگر پرده خودتان را شستشو نداده‌اید و حالا با مشکل چروک شدن آن‌ها مواجه شده‌اید، می‌توانید به جای اتو کردن پرده از روش نم دار کردن آن استفاده کنید. برای این کار به پارچه پرده آب اسپری کنید تا به طور کامل نم دار شود. سپس اجازه دهید تا پارچه پرده به حال خود خشک گردد. این کار می‌تواند به رفع چین و چروک‌های ایجاد شده در پرده کمک کرده و سطح آن را صاف کند.

برای جلوگیری از چروک شدن پرده، زمانی که پرده هنوز خیس و نم‌دار است آن را کنار نزنید. جمع کردن پرده در حالت نم‌دار باعث چروک شدن بیش از اندازه آن می‌شود. اگر پرده را باز نگه دارید، چروک‌های آن نیز برطرف می‌شوند.

سخن پایانی

روند اتو کردن پرده در این مقاله به شما توضیح داده شد. برای این کار می‌توانید از اتو بخارگر یا بخارشوی استفاده کنید و به صورت کاملا حرفه‌ای، سطح پارچه اتو را صاف کرده و چین و چروک‌های آن را از بین ببرید. بهترین بخارشوی برای اتو کردن پرده‌های ظریف و ضخیم شما توسط جانتک ارائه می‌شود. اگر می‌خواهید بدون اینکه صدمه‌ای به پرده شما وارد شود، آن را صاف و لخت کنید، کافیست که از بخارشوی جانتک استفاده کنید. تنها نکته مراقبتی عدم تماس بخار به پارچه است که در غیر این صورت احتمال صدمه به پارچه وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *