صدایی که حس زندگی می‌دهد
آشنایی با موتورهای چرخ خیاطی: انواع و کاربردهای آنها

آشنایی با موتورهای چرخ خیاطی: انواع و کاربردهای آنها

اگر علاقه‌مند به خیاطی و دوخت و دوز انواع پارچه و لباس هستید، باید یک چرخ خیاطی متناسب با نیاز خودتان را نیز انتخاب کنید. به غیر از امکانات و آپشن‌های موجود در چرخ خیاطی، ویژگی‌های دیگری از جمله موتور چرخ خیاطی نیز می‌توانند روی کارایی و عملکرد این وسایل تاثیرگذار باشند. 3 نوع متفاوت از موتورهای چرخ خیاطی در بازار موجود هستند که هر کدام به نوبه خود گزینه خوبی‌اند، اما اگر انتظار بهترین عملکرد را دارید باید بدانید که برای چه کاری از چرخ خیاطی استفاده می‌کنید و هدف شما چیست. اگر اطلاعاتی در مورد انواع موتورهای چرخ خیاطی ندارید، نگران نباشید. در ادامه مقاله قصد داریم این موتورها را به همراه خصوصیات و ویژگی‌هایی که دارند معرفی کنیم.

انواع موتورهای چرخ خیاطی

موتورهای چرخ خیاطی به عنوان یکی از اجزای چرخ خیاطی و در واقع قلب تپنده آن‌ها شناخته می‌شوند. این موتورها از مجموعه‌ای از قطعات مختلف تشکیل شده‌اند که نیروی الکتریکی را به نیروی مکانیکی برای دوخت و دوز انواع پارچه و لباس تبدیل خواهند کرد. اگرچه پیشرفت در حوزه تولید چرخ خیاطی باعث شده تا دیگر شاهد موتورهای با عملکرد نامناسب در چرخ خیاطی قدیمی نباشیم، اما باید بدانید که کلیه چرخ‌های خیاطی موجود در بازار از سه نوع موتور بیشتر استفاده نمی‌کنند که در ادامه آن‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

سرو موتور براش / براشلس (Brushed/Brushless Servo Motors)

نوع ۱: سرو موتور براش / براشلس (Brushed/Brushless Servo Motors)

یکی از انواع موتورهای چرخ خیاطی که به عنوان پرکاربردترین آن نیز شناخته می‌شود، سرو موتور است. این نوع موتور به دو شکل برس دار و بدون برس موجود بوده که بسته به نیاز می‌توان هر یک از آن‌ها را انتخاب نمود. این موتورها در هسته خود دارای سیستم‌های کنترل حلقه بسته هستند که می‌توانند سرعت، گشتاور و موقعیت دستگاه را با کمک وسیله‌ای به نام پدال پا کنترل کنند. کنترلر الکتریکی به کار رفته در این موتورها باعث کنترل بهتر در هنگام دوخت و دوز می‌شود.

  • سرو موتور برس دار

موتور چرخ خیاطی برس دار، با برس‌های مکانیکی ساخته می‌شود که با روتور یا قسمت متحرک موتور تعامل دارد. این اتصال ایجاد شده یک جریان الکتریسیته ایجاد می‌کند که به موتور نیرو می‌دهد و باعث به حرکت در آمدن چرخ خیاطی خواهد شد. از آنجایی که این فرآیند با ایجاد اصطکاک تولید گرما می‌کند، برس‌ها و سایر قسمت‌های موتور نیاز به تعویض خواهند داشت.

  • سرو موتور بدون برس

سرو موتورهای بدون برس نوع دیگری از موتورهای چرخ خیاطی هستند که با مجموعه‌ای از آهنرباها کار می‌کنند که به جای برس به روتور دستگاه متصل می‌گردند. این آهنرباها با سیم پیچ‌های الکترومغناطیسی روی استاتور یا قسمت ثابت موتور قرار می‌گیرند و اصطکاک ایجاد خواهند کرد. میدان مغناطیسی زمانی ایجاد می‌شود که آهنرباها و سیم پیچ‌ها برهم کنس می‌کنند و انرژی تولید خواهند  کرد. گرما و اصطکاک بسیار کمتری در این نوع موتورها ایجاد می‌شود و همین موضوع باعث افزایش طول عمر مفید آن‌ها خواهد شد.

ویژگی‌های موتور سرو موتور

موتورهای چرخ خیاطی سرو موتور به عنوان یکی از موتورهای جریان  DC هستند که مصرف بسیار کمی دارند. این موتورها بر اساس میزان سرعتی که دارند، برق مصرف می‌کنند و این موضوع باعث می‌شود تا در مصرف برق به لطف آن‌ها صرفه جویی گردد.

موتورهای چرخ خیاطی سرو موتور، موتورهای DC با قابلیت تنظیم سرعت به واسطه پدال پایی هستند و انرژی بسیار کمتری را در هنگام روشن بودن و حرکت سوزن چرخ خیاطی مصرف می‌کنند.

موتور کلاچ (Clutch Motors)

نوع ۲: موتور کلاچ (Clutch Motors)

یکی دیگر از انواع موتور چرخ خیاطی، موتور کلاچ است. این نوع موتور عملکرد تقریبا مشابه با سرو موتورهای بدون برس دارند. در داخل موتور یک مکانیسم کلاچ مانند وجود دارد که می‌تواند برای درگیر شدن یا جدا کردن محور محرک چرخ خیاطی از موتور در حین استفاده، مورد استفاده قرار گیرد. این موتورها از سه بخش تشکیل می‌شوند. یک بخش آن‌ها موتور القایی سه فاز، یک بخش کلاچ و یک بخش دیگر قرقره تسمه است. راندمان موتورهای کلاچ در مقایسه با سرو موتورها پایین‌تر بوده و تقریبا 75 درصد است. این موتورها از منبع جریان متناوب سه فاز استفاده می‌کنند.

ویژگی‌های موتور کلاچ

موتورهای کلاچ چرخ خیاطی برای چندین سال قابل اعتماد و پرکاربرد هستند، اما توانایی کاربر برای کنترل خروجی و دقت در هنگام دوخت و دوز با وجود این نوع چرخ خیاطی خانگی بیشتر است. موتورهای کلاچ با جریان متناوب AC کار می‌کنند. سرعت موتور کلاچ می‌تواند در عرض چند ثانیه به حداکثر برسد. عدم وجود پدال در این دستگاه باعث شده تا بتوان شاهد سرعت یکسان این نوع موتور در هنگام عملکرد آن بود. میزان مصرف برق در موتورهای چرخ خیاطی کلاچ صرف نظر اینکه سوزن چرخ خیاطی کار می‌کند یا خیر بالا است و همین موضوع باعث شده تا بیشتر برای کاربرهای طولانی دوخت و دوز بتوان از این نوع موتور استفاده کرد.

موتور چرخ خیاطی کلاچ بدون پدال پایی کار می‌کند و سرعت آن در حین دوخت و دوز یکسان است. این نوع موتورها بیشتر برای کارهای طولانی مدت خیاطی مناسب هستند.

موتور دایرکت درایو (Direct Drive Motors)

نوع ۳: موتور دایرکت درایو (Direct Drive Motors)

موتور دایرکت درایو یکی از باکیفیت‌ترین انواع موتورهای چرخ خیاطی است که مانند موتور سرو بدون برس عمل کرده و مستقیما به محور محرک چرخ خیاطی متصل می‌گردد. هیچ دنده و تسمه‌ای در این موتور چرخ خیاطی برای تغذیه دستگاه مورد نیاز نیست. این نوع موتور چرخ خیاطی به هیچ عنصری برای انتقال مکانیکی نیرو نیاز نداشته و موتور به صورت مستقیم چرخ خیاطی را حرکت می‌دهد. استفاده از موتور دایرکت مستقیم عملا نیاز به نصب تسمه، گیربکس و قرقره را برای چرخ‌های خیاطی رفع می‌کند.

ویژگی‌های موتور دایرکت درایور

عدم وجود دنده و تسمه برای تغذیه دستگاه چرخ خیاطی باعث شده تا بتوان در میزان انرژی از دست رفته از طریق فرآیند انتقال در سایر موتورهای چرخ خیاطی صرفه جویی نمود. این موتورها به داشتن گشتاور بسیار بالا معروف هستند و می‌توانند مقدار زیادی نیرو برای چرخاندن سوزن چرخ خیاطی تولید کنند. در نهایت این موتورها برای دوخت و دوز سریع عالی به نظر می‌رسند.

موتور دایرکت درایور بدون نیاز به تسمه و دنده چرخ خیاطی را به حرکت در می‌آورد و گشتاور بسیار بالایی را برای دوخت و دوز سریع به همراه خواهد داشت.

بهترین موتور چرخ خیاطی کدام است؟

درک و شناخت انواع موتور چرخ خیاطی می‌تواند به شما کمک کند تا انتخاب هوشمندانه‌تری برای خرید چرخ خیاطی داشته باشید. برخی از مدل‌های موتور چرخ خیاطی نمی‌توانند پارچه‌های ضخیم را بدوزند و یا نمی‌توانند ساعت‌ها استفاده در روز را تحمل کنند. در حالی که برخی دیگر به گونه‌ای ساخته شده‌اند که می‌توانند بارهای کاری سنگین را تحمل کنند. سرو موتورها جزء موتورهای با قدرت تنظیم سرعت، موتورهای کلاچ جزء موتورهای دوخت و دوز با سرعت ثابت و موتور دایرکت درایو در گروه موتورهای کم مصرف قرار می‌گیرد. بسته به اینکه چه نوع پروژه‌هایی دارید، می‌توانید از هر یک از این موتورها استفاده کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله در مورد انواع موتورهای چرخ خیاطی با شما صحبت کردیم. هر یک از این موتورها قدرت متفاوت و ویژگی‌های خاصی دارند که باید در هنگام انتخاب چرخ خیاطی به آن‌ها توجه کنید. برندهای معروف بسته به نیاز مشتریان خود از موتورهای باکیفیتی نیز در چرخ‌های خیاطی استفاده می‌کنند. برند جانتک با شناسایی بهترین برندهای موتور چرخ خیاطی و نیاز مشتریان، اقدام به تولید چرخ‌های خیاطی مرغوب و باکیفیت نموده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *