چگونه خیاط حرفه‌ای شویم؟ + 5 ترفند و مهارت‌های مورد نیاز آن

چگونه خیاط حرفه‌ای شویم؟ + 5 ترفند و مهارت‌های مورد نیاز آن

خیاطی تنها یک شغل نیست، بلکه یک هنر است! هر روزه هنرجویان زیادی با ادعای گرفتن مدرک از آموزشگاه‌های مختلف دست به کار می‌شوند تا کسب درآمد از خیاطی در خانه داشته باشند؛ اما تعداد محدودی از آن‌ها در این شغل حرفه‌ای می‌شوند و درآمد کسب می‌کنند. اگر به خیاط حرفه‌ای تبدیل شوید، نه تنها درآمد شما خوب است، بلکه بسیار عالی نیز خواهد بود! روز به روز به درآمد شما افزوده می‌شود و می‌توانید پروژه‌های بیشتری بگیرید. برای اینکه در خیاطی حرفه‌ای شوید، به غیر از شرکت در دوره‌های مختلف، نیاز به مهارت‌های خاصی نیز دارید. علاوه بر این، مشتری مداری نیز باید در اولویت شما قرار بگیرد. برای اینکه یک خیاط حرفه‌ای شوید، در ادامه مقاله همراه ما باشید.

چگونه خیاط حرفه‌ای شویم؟

وقتی تصمیم خودتان را برای شروع حرفه خیاطی می‌گیرید، احتمالا سوالات زیادی در ذهن شماست که مهم‌ترین آن راه کسب درآمد است. برای اینکه به یک خیاط حرفه‌ای تبدیل شوید، باید سه عامل «علم»، «خلاقیت» و «تجربه» خود را با یکدیگر ترکیب کنید. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که برای تبدیل شدن به خیاط حرفه‌ای باید فقط در دوره‌ها و کلاس‌های مختلف شرکت کنند؛ اما این تنها بخش تئوری و علم است. شما باید بتوانید با خلاقیت خودتان پروژه‌های مختلف را در دست بگیرید و تجربه خودتان را افزایش دهید. در این صورت است که روز به روز متوجه پیشرفت خودتان در حوزه خیاطی خواهید شد.

برای اینکه یک خیاط حرفه‌ای شوید باید علم، خلاقیت و تجربه در زمینه خیاطی داشته باشید و بتوانید دوخت و دوز حرفه‌ای را با پارچه‌های متنوع و جذاب انجام دهید.

ترفندهای حرفه‌ای شدن در خیاطی

برای اینکه به یک خیاط حرفه‌ای تبدیل شوید، باید مهارت‌هایی را یاد بگیرید. این مهارت‌ها تنها مختص خیاطی نیستند؛ بلکه هنر و مشتری مداری شما را نشان می‌دهند. ترفندهایی برای حرفه‌ای شدن در خیاطی و پیدا کردن مشتریان وفادار وجود دارند که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

1. تمرین و تکرار در زمینه خیاطی

یکی از مهم‌ترین ترفندهای حرفه‌ای شدن در خیاطی، تمرین و تکرار است. در کنار اینکه در کلاس‌های معتبر و دوره‌های خوب خیاطی شرکت می‌کنید، باید حتما آموزه‌های خودتان را تمرین کنید. هیچ گاه به یادگیری تئوری اکتفا نکنید. نگران خراب شدن پارچه‌هایی که زیر دستتان است نباشید. هیچ خیاطی بدون خطا به یک خیاط حرفه‌ای تبدیل نشده است. پس شما نیز باید تمرین کنید، خطا کنید و همه این موارد را بارها و بارها تکرار نمایید. تمرین و تکرار در زمینه خیاطی، فرصتی عالی را به شما برای یادگیری خواهد داد.

ترفندهای حرفه‌ای شدن در خیاطی

2. داشتن خلاقیت در حوزه دوخت و دوز

برای اینکه بتوانید روز به روز به شمار مشتریان خودتان بیفزایید و معروف و مشهور شوید، نیاز به خلاقیت و هنر دارید. خیاطی یک شغل صفر و یک نیست که شما با چند عدد و رقم بتوانید آن را انجام دهید و به درآمد خوبی برسید. این شغل انعطاف پذیر است. ممکن است مشتریان از شما لباس‌هایی را درخواست کنند که تا به امروز آن‌ها را ندوخته‌اید، یا اینکه نیاز به کارگیری خلاقیت برای دوخت دارید. البته فراموش نکنید که اضافه کردن طرح و مدل اضافه به لباس قبل از مشورت کردن با مشتری اصلا توصیه نمی‌شود؛ اما مطمئن باشید که با کمی خلاقیت و چاشنی هنر، حرفه‌ای تر از قبل عمل می‌کنید.

3. یادگیری الگوکشی در خیاطی

برای اینکه بتوانید مانند حرفه ای‌ها خیاطی کنید، باید فرآیند الگوکشی در خیاطی را یاد بگیرید. یک خیاط حرفه‌ای، باید حتما فرآیند الگوکشی را به صورت مناسب و حرفه‌ای انجام دهد. اگرچه امکان دوخت بدون الگو نیز در خیاطی وجود دارد، اما نیاز به قوه تخیل و تجربه بسیار زیادی خواهد داشت. بنابراین، بهتر است که در گام اول، الگوکشی را یاد بگیرید و در آینده به سراغ دوخت بدون الگو بروید. الگوکشی تمیز و در آوردن الگو از بهترین فضای پارچه، با کمی تجربه و تمرین بدست می‌آید.

4. شناخت پارچه‌های مختلف در فرآیند دوخت

برای اینکه تبدیل به خیاط حرفه‌ای شوید، باید بدانید که کدام پارچه‌ها مناسب چه نوع دوخت و لباسی هستند. در واقع خیاطی، فقط دوخت و دوز و نشستن پشت میز خیاطی نیست. بلکه شما باید بتوانید به مشتریان خود مشاوره بدهید و در مورد نحوه دوخت پارچه‌های مختلف نیز اطلاعات کافی کسب نمایید. بنابراین، در مورد پارچه‌های مختلف تحقیق کنید. در ابتدای کار خودتان به سراغ پارچه‌های کشی و با دوخت سخت نروید و ابتدا با پارچه‌های ساده و معمولی شروع کنید.

5. ارتباط حرفه‌ای با مشتری و جذب او

از دیگر ترفندهای تبدیل شدن به خیاط حرفه‌ای، مشتری مداری است. باید بتوانید با مشتری ارتباط اصولی و حرفه‌ای داشته باشید. خوش برخورد بودن، مهم‌ترین وجه تمایز شما با سایر خیاطان برای جذب مشتری است. ضمن اینکه همیشه باید خوشبو و منظم به نظر برسید. همه این موارد به شما برای افزایش اعتماد به نفس کمک می‌کنند و شمار مشتریانتان را افزایش خواهند داد.

برای حرفه‌ای شدن در خیاطی نیاز به آموزش، تمرین و تکرار دارید. شروع دوخت و دوز با پارچه‌های ساده، شناخت انواع پارچه‌ها و ترکیب کردن خلاقیت با علم و آموزش، به شما برای تبدیل شدن به یک خیاط حرفه‌ای کمک می‌کند.

ارتباط حرفه‌ای با مشتری و جذب او

مهارت‌های مورد نیاز برای تبدیل شدن به خیاط حرفه ای

بخش زیادی از مهارت‌هایی که برای تبدیل شدن به خیاط حرفه‌ای نیاز دارید، در اثر تجربه بدست می‌آیند؛ اما همین که بدانید قرار است به چه مهارت‌هایی برای حرفه‌ای شدن برسید، موضوع بسیار مهمی است و چندین قدم شما را به حرفه‌ای شدن نزدیک می‌کند. از جمله مهارت‌های ضروری برای حرفه‌ای شدن در خیاطی شامل:

  • یادگیری نحوه اندازه‌گیری: یاد بگیرید چگونه قسمت‌های مختلف بدن را با مترهای مخصوص خیاطی اندازه بگیرید. متدهای مختلف برای ترسیم الگو همچون مولر، گرلاوین و … را یاد بگیرید.
  • یادگیری رسم الگو: حتما رسم الگو را تکرار و تمرین کنید تا بتوانید به طرح‌های مورد نظر خودتان نزدیک شوید.
  • خواندن الگوها: برای تبدیل شدن به خیاط حرفه‌ای باید بتوانید الگوهای ساده و پیچیده را بخوانید و اجرا کنید.
  • یادگیری انواع کوک: کوک‌ها می‌توانند بخش مهمی از فرآیند خیاطی شما را تشکیل دهند. انواع مختلفی از کوک وجود دارند که هر خیاط ماهری باید آن‌ها را یاد بگیرد. تمرین و تسلط روی انواع کوک زدن بسیار مهم است.
  • دوخت دکمه و زیپ: یادگیری در مورد دوخت دکمه و زیپ نیز جزء مهارت‌های اولیه و مهم برای تبدیل شدن به خیاط ماهر است. شرکت در دوره‌های مختلف برای دوخت دکمه‌های معمولی، فلزی، منگنه‌ای برای دستیابی به دوخت تمیز مهم است.
  • یادگیری برش پارچه: نحوه برش پارچه را یاد بگیرید و برای آن تمرین کنید. برش دقیق قطعات پارچه بر اساس الگو و طراحی‌های مورد نیاز جهت مصرف بهینه پارچه از اهمیت زیادی برخوردار است.
  • شناخت انواع نخ و سوزن: نخ و سوزن بخش مهمی از دوخت را تشکیل می‌دهند. انتخاب نخ و سوزن متناسب با یکدیگر و شناخت ابزار مورد نیاز برای دوخت هر نوع پارچه بسیار مهم است.

سخن پایانی

اینکه چگونه خیاط حرفه‌ای شویم، موضوعی است که در این مقاله به آن اشاره کردیم. یادگیری مهارت‌های مورد نیاز، مشتری مداری و همچنین یادگیری در مورد الگوکشی و دوخت و دوز همگی مهم هستند. با این حال حرفه‌ای شدن در خیاطی بدون تجربه بدست نمی‌آید و باید تجربه مورد نیاز را برای آن کسب کنید. سعی کنید که هر روز زمان زیادی را به تمرین اختصاص دهید و از خطا کردن نترسید. همه خیاط‌های معروف جهان نیز روزی خطا کرده‌اند تا به این درجه از حرفه‌ای بودن تبدیل شده‌اند. شما می‌توانید برای شروع کار خیاطی حرفه‌ای از چرخ خیاطی جانتک کمک بگیرید که دستگاهی پرآپشن و با امکانات مناسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *