پدال چرخ خیاطی چیست و چگونه عمل می‌کند؟ + انواع و طرز کار آن

پدال چرخ خیاطی چیست و چگونه عمل می‌کند؟ + انواع و طرز کار آن

هر چرخ خیاطی از قطعات مختلفی تشکیل شده است که هر کدام نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کنند. یکی از این قطعات، پدال چرخ خیاطی است که احتمالا آن را در چرخ‌های خیاطی قدیمی مشاهده کرده‌اید. این نوع پدال‌ها با فشار پا کار می‌کنند و با تنظیم سرعت دوخت و دوز، می‌توانند عملکرد چرخ خیاطی را بهبود ببخشند. هر نوع پارچه و روش دوختی نیاز به استفاده از سرعت دوخت مناسب دارد. بنابراین، با وجود پدال پایی می‌توان دوخت تمیزتر و حرفه‌ای تری را به واسطه چرخ‌های خیاطی در اختیار داشت.

پدال چرخ خیاطی چیست؟

قطعه‌ای در چرخ خیاطی که نقش مهمی را در تنظیم سرعت دوخت چرخ خیاطی ایفا می‌کند، پدال است. پدال چرخ خیاطی یک قطعه کوچک مستطیلی شکل بوده که با کابل اختصاصی به چرخ خیاطی متصل می‌شود و امکان تنظیم سرعت حرکت سوزن را فراهم می‌کند. این قطعه که معمولا از جنس فلز است، دارای دو قطعه متفاوت بوده که با فشار دادن پا روی آن، قطعه بالایی به قطعه پایینی نزدیک می‌شود و می‌تواند سرعت چرخ خیاطی را به بهترین شکل تنظیم کند.

این نوع پدال‌ها با دست و پا کار می‌کنند؛ اما در اکثر موارد به دلیل اینکه میز چرخ خیاطی دارای ارتفاع است، پدال پایین میز قرار گرفته و با فشردن پا روی آن امکان تنظیم سرعت فراهم می‌شود. پدال پایی چرخ خیاطی به دلیل اهمیت قرارگیری در کنار چرخ خیاطی، یک قطعه ضروری جهت نصب محسوب می‌شود. می‌توان آن را در رنگ‌های سفید و مشکی سفارش داد که هر کدام بسته به نوع چرخ خیاطی قابل سفارش می‌باشند.

پدال چرخ خیاطی قطعه‌ای فلزی است که از دو قطعه روی یکدیگر تشکیل شده که با فشار دادن قطعه بالایی روی قطعه پایینی، امکان فعال کردن چرخ خیاطی و کار کردن با سوزن را فراهم می‌کند.

آشنایی با انواع پدال چرخ خیاطی

پدال نصب شده روی چرخ خیاطی نقش بسیار مهمی را در عملکرد چرخ خیاطی ایفا می‌کند. هر نوع چرخ خیاطی از قبیل چرخ خیاطی‌های برند، دارای پدال اختصاصی خود هستند. از این جهت هنگام خرید باید مطمئن شوید که چرخ خیاطی را مطابق با برند اصلی خریداری می‌کنید. در غیر این صورت احتمال اتصال نادرست چرخ‌های خیاطی به این نوع پدال‌ها وجود دارد. بنابراین انواع پدال چرخ خیاطی را می‌توان بر اساس فاکتورهای زیر در نظر گرفت:

  • توان: توان پدال‌های چرخ خیاطی کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. بسته به نوع چرخ خیاطی و نیاز آن باید پدالی را انتخاب کنید که می‌تواند عملکرد چرخ خیاطی را تامین کند. انتخاب نامناسب پدال از نظر توان باعث ایجاد مشکلات رایج چرخ خیاطی می‌شود.
  • سوکت چرخ خیاطی: سوکت چرخ خیاطی یکی دیگر از جزئیات متفاوت چرخ‌های خیاطی است. سوکت‌های چرخ خیاطی دارای سایزبندی مختلفی‌اند و هر کدام ساختار متفاوتی دارند. مهم است که بسته به نوع چرخ خیاطی، سوکت مناسبی را انتخاب کنید.

علاوه بر موارد ذکر شده دقت کنید که هر یک از برندهای تولید کننده چرخ خیاطی دارای پدال اختصاصی هستند. باید مطمئن شوید که پدال انتخاب شده برای چرخ خیاطی مطابق با برند تولید کننده چرخ خیاطی است و تفاوتی با آن ندارد.

آشنایی با انواع پدال چرخ خیاطی

آیا همه چرخ‌های خیاطی پدال دارند؟

پدال جزء قطعات پرکاربرد در چرخ خیاطی‌های قدیمی است. اکثر چرخ خیاطی‌های جدید موجود در بازار عملکرد متفاوتی دارند و نیازی نیست که سرعت دوخت را با یک پدال در آن‌ها کنترل کنید. این نمونه‌های قدیمی چرخ خیاطی بودند که تنها راه برای کنترل سرعت دوخت و دوز در آن‌ها، فشار دادن پدال پایی در اندازه مناسب بود. امروزه با تنظیمات دستی و اتوماتیک چرخ‌های خیاطی می‌توان سرعت آن‌ها را به بهترین شکل تنظیم کرد.

چرخ خیاطی‌های جدید دارای پدال پایی نیستند و با تغییر تنظیمات آن‌ها، می‌توان سرعت دوخت و دوز را به بهترین شکل تغییر داد و دوختی تمیز روی انواع پارچه‌ها داشت.

طرز کار پدال چرخ خیاطی چگونه است؟

پدال چرخ خیاطی به عنوان یک قطعه کنترل کننده سرعت دوخت در چرخ خیاطی شناخته می‌شود. برخلاف چرخ خیاطی اتوماتیک که خود سرعت دوخت را تنظیم می‌کند، در چرخ خیاطی‌های دستی و معمولی موجود در بازار یک پدال پایی وجود دارد که با فیش به چرخ خیاطی متصل می‌شود. زمانی که پای خود را روی پدال فشار می‌دهید، فرمانی از سوی پدال به سمت چرخ خیاطی داده می‌شود و سرعت دوخت را تنظیم می‌کند.

در واقع حرکت مکانیکی پای شما روی پدال، باعث انتقال جریان الکتریکی به چرخ خیاطی شده و به واسطه آن می‌توان امکان دوخت در چرخ خیاطی را فراهم کند. مطابق با دستورالعمل، این پدال‌ها به راحتی می‌توانند برای تنظیم سرعت دوخت در چرخ خیاطی با تنظیم فشار پا استفاده شوند. به طوری که هر چقدر پای خود را بیشتر روی پدال فشار دهید، سرعت دوخت نیز افزایش پیدا می‌کند.

چگونه می‌توان سرعت سوزن را با پدال چرخ خیاطی تنظیم کرد؟

برای هر نوع پارچه و لباسی باید سرعت دوخت مناسبی را در نظر گرفت. اگر سرعت سوزن بالا باشد، احتمال صدمه دیدن پارچه وجود دارد و اگر سرعت پایین باشد، ممکن است دوخت به درستی انجام نشود. از طرفی هر بخش از پارچه و دوخت لباس باید با سرعت مناسبی دوخته شوند تا زیبایی خود را نیز به بهترین شکل حفظ کنند. پدال چرخ خیاطی دقیقا به همین منظور استفاده می‌شود تا بتوان با وجود آن سرعت سوزن را تنظیم کرد.

برای تنظیم سرعت سوزن چرخ خیاطی در گام اول لازم است که پای خود را روی پدال فشار دهید و به تدریج فشار را افزایش دهید. این کار را بدون اینکه پارچه در زیر سوزن باشد انجام دهید تا متوجه تغییر سرعت دوخت شوید. سپس می‌توانید با توجه به نوع پارچه و دوختی که در انتظار دارید، میزان فشار و پرس کردن پدال چرخ خیاطی را تنظیم نمایید.

چگونه می‌توان سرعت سوزن را با پدال چرخ خیاطی تنظیم کرد؟

تعویض پدال برای چرخ خیاطی چگونه انجام می شود؟

پدال پایی چرخ خیاطی قطعه‌ای است که نقش مهمی را در تنظیم سرعت دوخت و دوز ایفا می‌کند. زمانی که پدال خراب شود و به درستی عمل نکند، احتمال گیر کردن آن زیر پا و بروز مشکل در حین دوخت و دوز وجود دارد. از این جهت توصیه می‌شود که حتما تعویض پدال را در صورت خرابی آن در اولویت قرار دهید. هنگام تعویض این قطعه باید به چندین مورد توجه کنید.

اولین مورد «وات» پدال پایی است که باید با چرخ خیاطی همخوانی داشته باشد. دومین مورد «فیش» است که باید مطابقت بالایی با چرخ خیاطی داشته باشد تا بتوانید به راحتی امکان فعال کردن چرخ خیاطی را داشته باشید. سومین مورد «طول سیم» است. اگرچه می‌توانید با رابط‌های اختصاصی طول سیم چرخ خیاطی را افزایش دهید، اما در حالت معمول بهتر است که از سیم‌های بلندتر استفاده کنید تا کمتر کشیده شوند. پدال‌هایی که سیم بلند دارند، بهترین انتخاب برای استفاده در چرخ خیاطی هستند.

برای تعویض پدال چرخ خیاطی باید به موارد مختلفی از جمله وات پدال، فیش و طول سیم توجه کنید. همه این موارد باید با چرخ خیاطی که انتخاب کرده‌اید مطابقت داشته باشند.

سخن پایانی

در این مقاله در مورد پدال چرخ خیاطی صحبت کردیم. قطعه‌ای که به دلیل عملکرد مناسب خود توانسته به یک انتخاب کارآمد در کنار چرخ‌های خیاطی معمول موجود در بازار شناخته شود. با فشار دادن پدال پایی، می‌توانید سرعت حرکت سوزن را تغییر دهید و با فشار مناسب دوخت و دوز را انجام دهید. با این پدال امکان رعایت نکات ایمنی خیاطی برای شما ساده‌تر می‌شود و می‌توانید با خیالی آسوده‌تر دوخت و دوز حرفه‌ای را انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *