برای شروع کار با چرخ خیاطی قدیمی لازم است که ابتدا چرخ خیاطی را نخ کنید و آن را برای استفاده آماده نمایید. بسیاری از مشکلات چرخ خیاطی همچون نخ پاره کردن چرخ خیاطی و یا جمع شدن نخ زیر چرخ خیاطی به خاطر این است که چرخ خیاطی را به درستی نخ نکردهاید و نخ در جای مناسب قرار نگرفته است. بنابراین، توصیه میشود که برای داشتن دوخت تمیز و شل یا سفت ندوختن بیش از حد چرخ خیاطی قدیمی، با اصول نخ کردن چرخ خیاطی قدیمی آشنا باشید که در ادامه به طور کامل توضیح میدهیم.
نحوه نخ کردن چرخ خیاطی دستی قدیمی
چرخ خیاطی دستی قدیمی دارای یک ابزار چرخنده در پشت چرخ بوده که با حرکت دادن آن، یک دوخت تمیز و زیبا روی پارچه ایجاد میشود. برای اینکه بتوانید دوخت تمیز با طول بخیههای مناسب داشته باشید، باید حتما نخ کردن بخش پایینی (ماسوره) و بخش بالایی یعنی سوزن را به درستی انجام دهید. برای این کار میتوانید مطابق با مراحل زیر پیش بروید.
برای نخ کردن چرخ خیاطی قدیمی دقت کنید که هم ماکو برای دوخت از زیر و هم سوزن برای دوخت از رو باید نخ شوند و نخ هر دوی آنها نیز باید با رنگ یکسان باشد.
پر کردن ماکو
اولین قدم برای نخ کردن چرخ خیاطی قدیمی ، پر کردن ماکو است. ماکو قطعهای است که در زیر چرخ خیاطی قرار میگیرد و امکان دوخت زیر را فراهم میکند. دقت کنید که نخ ماکو باید همرنگ با نخ اصلی چرخ خیاطی باشد تا دوخت تمیزتری را ایجاد کند. برای پر کردن ماکو و نخ کردن آن ابتدا میبایست یک قرقره سالم را در دست قرار دهید. سپس قرقره اصلی نخ را در بالای چرخ خیاطی قرار دهید.
با دست کمی از قرقره ماکو را با نخ پر کنید تا محکم شود. سپس نخ را از پولک پایینی عبور داده تا در جای مناسب قرار بگیرد. حالا باید قرقره فلزی را در جایگاه مخصوص بالای چرخ خیاطی قرار دهید و پیچ آن را سفت کنید. حال میتوانید اهرم آن را به سمت پایین فشار داده تا قرقره در جای خود ثابت شود. با چرخاندن چرخ خیاطی، قرقره ماکو را پر کنید. دقت کنید که تمامی نخها با نظم مشخص در کنار یکدیگر قرار بگیرند تا هنگام دوخت با گره خوردگی و مشکل مواجه نشوید.
پیچ مربوطه را شل کنید و اهرم را بالا بزنید و قرقره پر شده از نخ را بیرون بیاورید. حالا بخش آزاد نخ را در دست بگیرید و قرقره را داخل ماکو قرار دهید. یک بخش شیار مانند داخل ماکو وجود دارد که باید نخ را از آن عبور داده و به زیر فنر ببرید تا در نهایت لبه نخ از ماکو بیرون بزند. حال میتوانید ماکو را زیر چرخ خیاطی و در محل مناسب نصب کنید و به سراغ مرحله بعدی نخ کردن چرخ خیاطی قدیمی بروید.
نخ کردن سوزن چرخ خیاطی
نخ کردن سوزن چرخ خیاطی قدیمی معمولا برای بسیاری از افراد چالش بر انگیز است. چرا که بخشهای زیادی از چرخ خیاطی وجود دارند که باید نخ از آنها عبور داده شود. اگر ترتیب آنها را رعایت نکنید، با مشکل نخ پاره کردن چرخ خیاطی مواجه خواهید شد. بنابراین، به ترتیب زیر مراحل نخ کردن سوزن چرخ خیاطی را انجام دهید.
- قرقره نخ اصلی باید به صورت آزاد روی میله چرخ خیاطی در بخش بالایی قرار بگیرد.
- نخ را بکشید تا آزاد شود. سپس در اولین مرحله آن را از پولک جلویی چرخ خیاطی که در بخش بالایی سوزن و روی بدنه قرار گرفته است عبور دهید. دقت کنید که دو پولک کنار هم وجود دارند و باید حتما نخ از زیر و در بین آنها عبور داده شود.
- سپس نخ را از پایین به سمت بالا بکشید و از داخل شیطانک رد کنید. دقت کنید که نخ باید از پشت شیطانک به سمت جلو وارد شود.
- سپس نخ را به سمت پایین شیطانک آورده و از داخل شیاری که در جلوی بدنه چرخ خیاطی قرار دارد عبور دهید.
- حالا نخ را باید در بالای سوزن سفت کنید و در شیار آن محکم نمایید.
- در مرحله نهایی کافیست که نخ را داخل سوزن ببرید و بخشی از آن را نیز آزاد کنید.
بعد از نخ کردن چرخ خیاطی قدیمی چه کنیم؟
زمانی که نخ کردن چرخ خیاطی قدیمی را با نخ کردن سوزن و ماکو انجام دادید، نوبت به شروع دوخت میرسد. قبل از شروع دوخت چند بار چرخ خیاطی را بچرخانید تا دوخت انجام شود و نخ ماکو به سمت بالا حرکت کند. دقت کنید که تا زمانی که نخ ماکو به سمت بالا نیامده، امکان دوخت با چرخ خیاطی وجود ندارد. در این مرحله باید دقت کنید که کشش نخ مناسب باشد. اگر به هر دلیلی نخ بیش از اندازه کشیده شده، احتمال پاره شدن آن هنگام دوخت وجود دارد.
نکات ضروری قبل از نخ کردن چرخ خیاطی دستی
قبل از اینکه شروع به نخ کردن چرخ خیاطی قدیمی کنید، ضروری است که وضعیت کلی دستگاه را بررسی کنید. ابتدا باید مطمئن شوید که چرخ خیاطی شما تمیز است و هیچگونه گرد و غباری در قطعات داخلی آن وجود ندارد. همچنین باید بررسی کنید که سوزن به درستی در جای خود قرار گرفته و هیچ آسیبدیدگی ندارد. سوزن باید محکم و صاف باشد تا از آسیب به پارچه جلوگیری شود. اگر دستگاه شما قدیمی است، ممکن است به روانسازی نیاز داشته باشد؛ برای این کار از روغن مخصوص چرخ خیاطی استفاده کنید. این نکات ساده میتوانند از مشکلات احتمالی در حین کار جلوگیری کنند و عمر دستگاه شما را طولانیتر کنند.
روش صحیح انتخاب نخ برای چرخ خیاطی قدیمی
نخ مناسب میتواند تأثیر زیادی بر کیفیت دوخت شما داشته باشد. برای چرخ خیاطیهای قدیمی دستی، نخهای نایلونی یا پنبهای با ضخامت مناسب بهترین انتخاب هستند. نخ خیلی نازک ممکن است به راحتی پاره شود و نخهای خیلی ضخیم هم ممکن است در دستگاه گیر کنند. به علاوه، رنگ نخ باید با رنگ پارچه شما همخوانی داشته باشد تا دوخت نهایی تمیز و زیبا به نظر برسد. هنگام نخ کردن چرخ خیاطی، دقت کنید که نخ به درستی در گلوگاه و مکانیزمهای داخلی عبور کند تا از شکستن آن در حین دوخت جلوگیری شود.
تنظیم طول دوخت و بخیه چرخ خیاطی
مورد دیگری که بعد از نخ کردن چرخ خیاطی قدیمی باید به آن توجه کنید، تنظیم طول دوخت است. طول دوخت چرخ خیاطی باید به اندازهای باشد که نیاز دارید. دقت کنید که در همه چرخهای خیاطیهای دستی یک اهرم در بخش جلویی چرخ خیاطی قرار دارد که به سمت بالا و پایین حرکت میکند. اگر اهرم به سمت پایین باشد، چرخ خیاطی دوخت رو به جلو دارد؛ اما اگر اهرم را به سمت بالا ببرید، چرخ خیاطی دوخت رو به عقب دارد.
این اهرم وظیفه تنظیم طول دوخت را نیز برعهده دارد. از بخش وسط اهرم به پایین، هر چقدر اهرم پایینتر باشد طول دوخت رو به جلو بیشتر است و از بخش وسط اهرم به بالا، هر چقدر اهرم بالاتر باشد، طول دوخت رو به عقب بیشتر خواهد بود.
برای تنظیم طول بخیه در چرخ خیاطی قدیمی لازم است که بعد از نخ کردن اهرم وسط چرخ خیاطی را به سمت بالا و پایین حرکت دهید. هر چقدر اهرم به سمت پایین باشد، طول بخیه نیز بزرگتر خواهد بود.
نتیجهگیری
در این مقاله در مورد نحوه نخ کردن صحبت کردیم. مطابق با توضیحات داده شده شما باید دو مرحله اصلی را برای انجام این کار سپری کنید که اولین مرحله نخ کردن ماکو و دومین مرحله نخ کردن سوزن چرخ خیاطی است. مطابق با توضیحات داده شده، نخ کردن چرخ خیاطی قدیمی و دستی کار سختی نیست؛ اما باید با دقت انجام دهید تا یک دوخت تمیز و زیبا داشته باشید.