نحوه تنظیم چرخ خیاطی قدیمی: نکاتی که باید حتما بدانید!

نحوه تنظیم چرخ خیاطی قدیمی: نکاتی که باید حتما بدانید!

احتمالا شما هم تا به حال چرخ خیاطی‌های قدیمی را دیده‌اید. چرخ خیاطی‌های مشکی رنگی که وزن زیادی دارند و تنها برای دوخت به صورت مستقیم استفاده می‌شوند. این چرخ‌های خیاطی برخلاف مدل‌های جدید که دارای پیچیدگی‌های زیادی هستند، دارای ظاهر بسیار ساده‌ای است و به راحتی می‌توان سرعت، کشش و سایر جزئیات دوخت را در آن تنظیم نمود. تنظیم چرخ خیاطی قدیمی باید به گونه‌ای انجام شود که دوخت تمیز و زیبایی را روی پارچه‌ای که انتخاب کرده‌اید داشته باشید و از شل دوختن چرخ خیاطی نیز جلوگیری کنید. در ادامه مقاله قصد داریم بیشتر در مورد نحوه تنظیم و شروع به کار با این چرخ خیاطی صحبت کنیم.

چرا تنظیم چرخ خیاطی قدیمی مهم است؟

دوخت تمیز با چرخ خیاطی نیازمند تجربه و تنظیمات صحیح چرخ خیاطی است. با وجود اینکه چرخ خیاطی‌های قدیمی تنظیمات پیچیده‌ای ندارند، ولی باید حتما همان جزئیات ساده مانند کشش نخ، نخ کردن سوزن و … را با دقت انجام دهید. تنظیم چرخ خیاطی قدیمی می‌تواند دوخت تمیزتری و محکم‌تری را به همراه داشته باشد. بنابراین، مهم‌ترین علت‌های تنظیم چرخ خیاطی قدیمی شامل:

  • ایجاد دوخت تمیز و مرتب به واسطه چرخ خیاطی
  • کاهش فشار روی چرخ خیاطی و دوخت ساده‌تر
  • جلوگیری از شل دوختن چرخ خیاطی
  • رفع مشکل نخ پاره کردن چرخ خیاطی
  • رفع مشکل دوخت نامرتب و ناصاف

تنظیم چرخ خیاطی قدیمی برای داشتن دوخت تمیز و مرتب و جلوگیری از شل یا سفت دوختن بیش از حد چرخ خیاطی مهم است و باید با دقت کشش نخ در چرخ خیاطی قدیمی را تنظیم نمود.

نحوه تنظیم چرخ خیاطی قدیمی

چرخ خیاطی قدیمی از جمله محصولاتی است که احتمالا در خانه مادربزرگ‌های خودتان دیده‌اید. نحوه تنظیم چرخ خیاطی قدیمی با وجود سادگی آن کمی نیاز به دقت و توجه دارد. اگر تنظیم نخ به درستی انجام نشود، با مشکل نخ پاره کردن چرخ خیاطی مواجه می‌شوید که ضمن هدررفت نخ، باعث بروز مشکل در فرآیند دوخت شما نیز خواهد شود. بنابراین، لازم است که حتما به صورت صحیح چرخ خیاطی قدیمی را تنظیم کرده و درجه کشش نخ را نیز در حد مناسب در نظر بگیرید.

برای این کار لازم است که در اولین قدم پایه چرخ خیاطی را بالا بدهید. یک بخش دیسکی مانند در زیر پایه وجود دارد که نخ از آن عبور می‌کند. باید با کمک یک سوزن لحاف دوزی نسبتا ضخیم فواصل موجود در آن‌ها را تمیز کنید و اگر پرز و گرد و غباری وجود دارد، به طور کامل آن را تمیز کنید تا مطمئن شوید که آلودگی وجود ندارد.

نحوه تنظیم چرخ خیاطی قدیمی

برای اینکه مطمئن شوید درجه کشش نخ را به درستی تنظیم کرده‌اید، می‌بایست زمانی که پایه بالاست نخ را بکشید و اگر جلو آمد و راحت حرکت کرد، تا نیمه راه را درست آمده‌اید. سپس پایه را پایین بیاورید و مجددا نخ را بکشید؛ اگر نخ به آرامی حرکت کرد، باز هم کشش نخ را به درستی تنظیم کرده‌اید. ولی اگر هنگام بالا بودن پایه چرخ خیاطی قدیمی، نخ به درستی حرکت نکرد احتمالا شما کشش نخ را بیش از اندازه در نظر گرفته‌اید و باید کمی آن را شل کنید.

نحوه سوزن نخ کردن چرخ خیاطی قدیمی

یکی از مهم‌ترین مواردی که هنگام تنظیم چرخ خیاطی قدیمی باید به آن توجه داشته باشید، سوزن نخ کردن آن است. اشتباهی که بسیاری از افراد با آن مواجه می‌شوند این است که سوزن را به درستی نخ نمی‌کنند و هر بار با مشکل پاره شدن نخ و دوخت غیر یکنواخت مواجه خواهند شد. برای اینکه مشکلی در این مورد پیش نیاید، باید کاملا دقیقا فرآیند سوزن نخ کردن را انجام دهید.

برای این کار ابتدا باید پایه چرخ خیاطی را بالا دهید تا دیسک مربوطه شل شود. سپس می‌توانید چند سانتی متر نخ را بکشید تا نخ آزاد شود. پایه چرخ خیاطی را پایین بیاورید و سوزن را نخ کنید تا کمی نخ از آن بیرون بزند. با همین فرآیند تنظیم چرخ خیاطی قدیمی ساده می‌توانید به راحتی یک دوخت تمیز و منحصر به فرد را اجرا کنید.

برای سوزن نخ کردن چرخ خیاطی قدیمی لازم است که پایه چرخ خیاطی را بالا دهید تا نخ شل شود. سپس نخ شل شده را به سمت پایین بکشید و داخل سوزن ببرید. پس از پایین آوردن پایه چرخ خیاطی، می‌توانید شروع به دوخت کنید.

نحوه استفاده صحیح از چرخ خیاطی قدیمی

در نظر داشتن نکات تنظیم چرخ خیاطی قدیمی می‌تواند به شما برای استفاده صحیح این دستگاه کمک کند. اگر به درستی تنظیم دستگاه را انجام ندهید، احتمال اینکه نخ پاره شود و یا دوخت دانه دانه در پشت پارچه داشته باشید وجود دارد. بدین منظور باید حتما از نحوه آماده سازی تا نحوه نگهداری از چرخ خیاطی را با دقت انجام دهید تا فرآیند دوخت تمیز و دقیق انجام شود.

آماده کردن چرخ خیاطی

قبل از شروع کار و تنظیم چرخ خیاطی قدیمی ، لازم است که آن را برای دوخت آماده کنید. دقت کنید که باید چرخ خیاطی در یک مکان و سطح صاف و محکم قرار داده شود. هیچ گاه چرخ خیاطی را روی سطح معلق قرار ندهید، چون باعث خرابی و مشکل می‌شود. سپس چرخ خیاطی را به برق وصل کنید. ابتدا اهرم سوزن را به سمت بالا ببرید و سپس سوزن را در شیار مناسب آن قرار دهید و محکم کنید.

آماده کردن چرخ خیاطی

نخ کشی صحیح

پس از اینکه چرخ خیاطی را در جای مناسب قرار دادید و آن را نخ کشی کردید، نوبت به آماده سازی چرخ می‌رسد. ابتدا قرقره را در محل چرخ خیاطی قرار دهید و نخ را از آن عبور دهید. سپس نخ را مطابق با راهنماهای نخ از جاهای مورد نظر عبور دهید تا به سوزن نزدیک شود. در نهایت می‌توانید نخ کشی پایینی را انجام دهید و نخ را به زیر چرخ ببرید و از قرقره پایینی عبور دهید. این مراحل کمک می‌کنند تا نخ به درستی در چرخ خیاطی قرار بگیرد و کشش خوبی نیز داشته باشد.

دوخت با چرخ خیاطی

پس از نخ کشی و تنظیم چرخ خیاطی قدیمی ، نوبت به شروع دوخت می‌رسد. مطمئن شوید که پارچه را زیر سوزن قرار داده‌اید و لبه‌ها به درستی مرتب شده‌اند. با فشردن پدال، دوخت را شروع کنید و سرعت دوخت را نیز با توجه به نیاز خودتان تنظیم نمایید. دقت کنید که همیشه چشمتان روی دوخت و فرآیند آن باشد تا مشکلی در حین دوخت به وجود نیاید. پس از پایان دوخت، سوزن را با کشیدن اهرم به سمت بالا ببرید و پارچه را از زیر سوزن خارج کنید. حال می‌بایست نخ را با احتیاط قطع کنید و لبه‌های دوخت را به بهترین شکل مرتب نمایید تا ظاهر چرخ خیاطی بهبود پیدا کند.

نحوه تنظیم سرعت دوخت در چرخ خیاطی قدیمی

یکی از مهم‌ترین مواردی که هنگام تنظیم چرخ خیاطی قدیمی باید به آن توجه کنید، تنظیم سرعت دوخت است. سرعت دوخت با کمک یک پدال پایی انجام می‌شود. بدین صورت که شما با فشردن پدال پایی می‌توانید سرعت دوخت را افزایش یا کاهش دهید تا بر اساس آن یک دوخت تمیز و زیبا روی پارچه مورد نظرتان ایجاد کنید. از آنجایی که جنس هر پارچه نیاز به سرعت دوخت متفاوت دارد، توصیه می‌کنیم که حتما با دقت با پدال چرخ خیاطی کار کنید.

نتیجه گیری

با توجه به اهمیت تنظیم چرخ خیاطی قدیمی توصیه می‌شود که حتما مطابق با نکات ذکر شده پیش بروید و یک دوخت تمیز و منحصر به فرد را روی پارچه مورد نظرتان ایجاد کنید. چرخ خیاطی‌های قدیمی به دلیل دوخت تمیز و مرتب خود برای استفاده خانگی مناسب هستند. با وجود اینکه تنظیمات پیچیده‌ای در آن‌ها وجود ندارد، باز هم باید کشش نخ و سایر جزئیات آن‌ها را در نظر بگیرید تا حین دوخت دچار مشکل نشوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *