اگر به دنبال خیاطی حرفهای هستید، باید بدانید که این موضوع بدون در نظر گرفتن تکنیکهای دوخت در خیاطی امکانپذیر نیست. خیاط حرفهای شدن کار سادهای نیست؛ اما با تمرین و تکرار و یادگیری تکنیکهای اصولی، میتوان مانند خیاطهای معروف، دوخت تمیز در انواع پارچهها ایجاد کرد. در دوخت دستی و با چرخ خیاطی، مهمترین چیز به خرج دادن سلیقه و خلاقیت است. همچنین باید دقت خودتان را برای استفاده از تکنیکهای دوخت در خیاطی بالاتر ببرید.
آشنایی با تکنیکهای دوخت در خیاطی
تکنیکهای دوخت در خیاطی شامل تکنیکهای سادهای هستند که میتوانند به شما برای حرفه ایتر شدن کمک کنند. اگر نتوانید دوخت مورد نظرتان را روی پارچهای که دارید اجرا کنید، قطعا قادر به کسب درآمد از خیاطی نخواهید بود و از کاری که به مشتری تحویل میدهید نیز رضایت نخواهید داشت.
از زمانی که سوزن به دست میگیرید و مشغول به کوک زدن روی پارچه میشوید تا زمانی که درزها را به پایان میرسانید و مشغول اتوکشی میشوید، باید دقت خودتان را به حداکثر برسانید. فشار دادن پارچه، نحوه الگوکشی و توجه به یک سری تکنیکهای دوخت در خیاطی دیگر از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند که در ادامه مقاله قصد داریم در مورد آنها با شما صحبت کنیم.
1. تیز کردن منظم سوزن و قیچی خیاطی
یکی از تکنیکهای دوخت در خیاطی که نباید از آن غافل شوید، تیز کردن سوزن و قیچی است. این دو وسیله فلزی به مرور زمان کیفیت خود را از دست میدهند و کند شدن آنها باعث آسیب به چرخ خیاطی شده و مشکلاتی را از قبیل آسیب به پارچه ایجاد میکنند. بهترین راه این است که تیز کردن منظم سوزن و قیچی چرخ خیاطی را انجام دهید. همیشه در دسترس خودتان ورق آلومینیومی و سنباده داشته باشید. هر زمانی که سوزن کند شد، آن را روی سنباده بکشید تا تیز شود. اگر هم قیچی شما کند شده است، با کشیدن ورق آلومینیومی در بین آن، قیچی را تیز کنید.
کند شدن سوزن خیاطی باعث آسیب به پارچه شده و حتی ممکن است باکیفیتترین پارچهها را دچار نخ کش شدن کند. حتما به تیز کردن سوزن چرخ خیاطی با سنباده به عنوان مهمترین تکنیکهای دوخت در خیاطی دقت داشته باشید و به صورت منظم این کار را انجام دهید.
2. ثابت ماندن در دوخت
یکی دیگر از مهمترین تکنیکهای دوخت در خیاطی، ثابت ماندن در فرآیند دوخت است. ماندگاری از ایجاد انحراف در منحنیها جلوگیری میکند. برای دوخت یک پارچه به صورت منحنی، طول دوخت خود را 1.5 تنظیم کنید. دوخت شما باید ⅛ اینچ از خط دوخت شما فاصله داشته باشد. در حالت ایده آل، شما باید هر انحنا را در اسرع وقت پس از برش بخیه بزنید. حتی چند بار جابجایی پارچه میتواند باعث اعوجاج شود و بروز مشکل شود.
3. بریدن گوشهها و منحنی ها
بریدن گوشهها یکی از سادهترین تکنیکهای دوخت در خیاطی است؛ اما میتواند تفاوت بزرگی را ایجاد کند! درزها میتوانند در پروژههایی با گوشهها و منحنیها بزرگ باشند اعوجاج ایجاد کنند؛ اما اگر گوشهای را به صورت مورب دوخت بزنید و به درز نزدیک شوید، وقتی به سمت راست دوخت میزنید، گوشه پارچه زیبا و واضح خواهد بود. این تکنیک دوخت برای همه درزها صدق میکند.
4. به پایان رساندن درز
ممکن است به عنوان یک خیاط مبتدی فکر کنید که وقتی یک درز را دوختید، کار تمام شده است؛ اما این موضوع اصلا درست نیست. هم است که درزهای خود را تمام کنید تا از بهم ریختگی جلوگیری شود و در عین حال، کار شما به زیبایی ظاهری فوق العادهای داشته باشد. میتوانید از درز مورد نظر خودتان را با رنگ پارچه ست کنید تا نظم بیشتری به لباس بدهد. نور درز بستگی به پارچه و لباس شما دارد.
5. نحوه اتوکشی حرفه ای بعد از دوخت
یکی از مهمترین اقدامات و تکنیکهای دوخت در خیاطی، یادگیری نحوه فشار دادن پارچه است. وقتی اتو میکنید، اتو را روی پارچه یا لباس به جلو و عقب حرکت دهید. وقتی فشار میدهید، اتو را روی پارچه یا لباس میگذارید، آن را برای چند ثانیه در آنجا میگذارید و سپس بر میدارید. اتو کردن در واقع میتواند الیاف را مخدوش کند، به همین دلیل است که هنگام دوخت به جای اتو کردن، باید از تکنیک پرس استفاده کنید. 7رس کردن پارچه به تنظم بخیهها کمک میکند و به شما این امکان را میدهد تا درزهایی زیبا و واضح داشته باشید. سعی کنید که در اکثر مواقع، فرآیند اتو کشیدن را به صورت پرسی انجام دهید.
6. اجرای صحیح سجاف
اگر سجاف را به خوبی اجرا کنید، بسیار مشابه با اتمام صحیح درزها میشود و ظاهری حرفهای و زیبا به لباس شما میبخشد. سجاف مناسب برای لباس شما تا حدودی به نوع پارچه و سبک آن بستگی دارد. ارزشش را دارد که با انواع مختلف سجاف به عنوان یک خیاط حرفهای آشنا شوید تا بتوانید بهترین آن را برای لباسی که در دست دارید انتخاب کنید.
7. استفاده از کاتر چرخشی
دو وسیله مهم که میتوانند به شما برای انجام تکنیکهای دوخت در خیاطی کمک کنند، کاتر چرخشی و تشک برش هستند. برش راحت با کاتر چرخشی، مهارت شما را هنگام خیاطی افزایش میدهد. این کاترها میتوانند الگوهای شما را سریعتر برش بزنند. همه است که همیشه از سطح کار خود با یک تشک برش نیز محافظت کنید. درست مانند قیچی، باید کاترهای چرخشی را نیز تیز نگه دارید.
8. استفاده از رابطهای دوخت
اگر با پارچه پرزدار یا پارچهای با بافت سطحی کار میکنید، از رابطهای دوخت استفاده کنید تا از له شدن آنها با فشار زیاد جلوگیری کنید. این قطعات رابط نیاز به برش کمی کوچکتر از تکههای لباس دارند، بنابراین در درزها گیر نمیکنند و باعث برجستگی میشوند. پس باید آنها را در جای خود بدوزید.
9. برش کاری دقیق با توجه به نوع پارچه
پارچه اصلی و پارچههای کوچک دوخت را با درزهای گسترده نسبت به آنچه روی الگو مشخص شده است، برش دهید. لازم است که حداقل عرض 2.5 سانتی متر، به ویژه در اطراف نواحی مناسب سینه، کمر و باسن را رعایت کنید. هنگام کار با پارچههای ضخیمتر، بهتر است که طول دوخت خودتان را به 2.8 تا 3 افزایش دهید. ضایعات پارچه را امتحان کنید تا ببینید کدام زیباتر و بهتر به نظر میرسند.
10. شکل دادن به پارچهها قبل از تحویل به مشتری
یکی از تکنیکهای دوخت در خیاطی که نباید آن را فراموش کنید، شکل داده به پارچه است. معمولا پارچهها میتوانند با بخار آب شکل خاصی پیدا کنند. استفاده از اتو بخار برای پارچههای پشمی، باعث فرم دهی به آنها و زیبایی ظاهری این پارچهها خواهد شد. اجازه دهید پارچهای که استفاده میکنید، قبل از کار دوباره خشک و خنک شود و دوباره مراحل بعدی اتوکشی و فرم دهی به پارچه را انجام دهید.
برای فرم دادن به پارچه با اتو، لازم است که بعد از فرم دهی مطمئن شوید که سطح پارچه کاملا خنک شده و سپس مجددا برای دوخت مابقی پارچه اقدام کنید. گرم بودن پارچه و کار کردن روی آن باعث بروز چروک و تغییر در فرم آن خواهد شد.
جمعبندی
تکنیکهای دوخت در خیاطی شامل استفاده از اتوکشی پرسی، ثابت ماندن در دوخت، به پایان رساندن درزها، برش کاری دقیق با توجه به نوع پارچه و اتوکشی برای شکل دادن به پارچه و زیبایی دوخت میباشند. اگر به صورت دقیق با این تکنیکها آشنا باشید، میتوانید فرصت خوبی را برای دوخت تمیز انواع پارچه و لباس برای خود در نظر بگیرید. برای اینکه دوخت حرفهای را تجربه کنید، نیاز به چرخ خیاطی باکیفیت دارید که فروشگاه اینترنتی جانتک بهترین این چرخهای خیاطی را به شما ارائه میکند.