قلب هر خانهای آشپزخانه آن است و سینک ظرفشویی، یکی از پرکاربردترین امکانات آن محسوب میشود. در حالی که زیبایی ظاهری سینک ظرفشویی برای شما مهم است، مهم است که بتوانید سینکی را برای آشپزخانه خودتان بخرید که بتواند نیازهای روزمره شما را برآورده کند. در نظر گرفتن نکات مهم برای راهنمای خرید سینک ظرفشویی مانند انتخاب بهترین جنس، سایز و نحوه نصب این سینکها، موضوعی است که نباید به راحتی از آن بگذرید. اگر نمیدانید سینک چی بخرم؟ این مقاله را بخوانید تا راهنمای کاملی را به شما ارائه کنیم.
راهنمای خرید سینک ظرفشویی
سینک ظرفشویی به عنوان وسیلهای که در آشپزخانه امکان شستشوی انواع ظروف، میوه و سبزیجات را فراهم میکند، میتواند تنوع زیادی داشته باشد. از جنس و اندازه گرفته تا نحوه نصب و جزئیات ظاهری آن. در نظر گرفتن راهنمای خرید سینک و نکاتی که در ادامه توضیح میدهیم، به شما برای خرید بهترین سینک ظرفشویی جهت استفاده در آشپزخانه کمک میکنند.
مهمترین نکته برای راهنمای خرید سینک آشپزخانه توجه به تناسب سینک با فضایی است که نیاز به نصب آن دارید. مطمئن شوید که سینک ابعاد طولی، عرضی و عمقی مناسبی دارد و میتواند به صورت توکار یا روکار نصب شود.
نکته 1: انتخاب سایز مناسب سینک ظرفشویی
اولین و مهمترین نکتهای که باید به عنوان راهنمای خرید سینک ظرفشویی به آن توجه داشته باشید، انتخاب سایز مناسب سینک است. اینکه هدف شما برای انتخاب ظرفشویی چیست و البته چقدر فضای خالی برای نصب سینک دارید، در این موضوع تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت. ناگفته نماند که اکثر کابینت سازان، فضای استانداردی را برای سینک ظرفشویی در نظر میگیرند و باید حتما هنگام خرید مطمئن شوید که سینک متناسب با سایز فضایی است که باید در آن قرار داده شود.
نکته 2: انتخاب بهترین عمق برای سینک ظرفشویی
نکات دیگری که برای راهنمای خرید سینک آشپزخانه باید مد نظر داشته باشید، انتخاب بهترین عمق است. عمق سینکهای ظرفشویی باید زیاد در نظر گرفته شود تا بتوانید بدون پاشش آب به اطراف، حجم بالایی از ظروف را بشویید. عمق سینکهای ظرفشویی از 17 تا 25 سانتی متر متغیر است. پیشنهاد ما خرید سینکهایی با عمق بالای 20 سانتی متر است. اما حتما قبل از خرید مطمئن شوید که سینک میتواند در جای مناسب نصب شود و عمق بالای آن تداخل و محدودیت نصب ایجاد نمیکند.
نکته 3: توجه به نحوه نصب سینک ظرفشویی
سینکهای ظرفشویی از نظر نحوه نصب به دو دسته سینکهای ظرفشویی توکار و روکار تقسیم بندی میشوند. نصب توکار سینک ظرفشویی ظاهری زیباتر به فضا میدهد، اما ممکن است امکان نصب این سینکها به دلیل قرار ندادن فضای مناسب درون کابینت وجود نداشته باشد. در چنین شرایطی، میتوان از سینک روکار استفاده کرد. مطمئن شوید که شرایط کابینت برای نصب سینک چگونه است و سپس یک سینک روکار یا توکار را بخرید. طبیعتا هر دوی این سینکها دارای ساختار متفاوتیاند و نحوه نصب آنها با هم فرق میکند.
نکته 4: توجه به جنس سینک ظرفشویی
زمانی که به فکر خرید سینک آشپزخانه میافتید، احتمالا گزینههای مختلفی پیش روی شما قرار میگیرند. اما اینکه سینک گرانیتی یا استیل را بخرید و یا در میان جدیدترین سینک ظرفشویی گرانیتی کدام گزینه را انتخاب کنید، موضوعی است که احتمالا هیچ یک از شما پاسخ واضحی به آن ندارید. بیایید، دقیقتر جنس سینکهای ظرفشویی را با هم بررسی کنیم.
- سینک استیل: سینک استیل یا فولاد ضد زنگ، یکی از بهترین انواع سینکهای ظرفشویی است که معمولا با ورق فولاد ضد زنگ 14، 16 و 18 ساخته میشود. این نوع سینک در برابر شکستگی و ترک خوردن مقاوم است و میتواند با خاصیت ضد زنگ و ضد لکه خود و سازگاری با انواع دکوراسیون داخلی، یک انتخاب عالی محسوب شود.
- سینک گرانیتی: سینک گرانیتی یکی از پرفروشترین انواع سینکهای موجود در بازار با ظاهر جذاب و کیفیت بالا است. این سینکها از سنگ گرانیت و رزینهای اکریلیکی ساخته میشوند. نگهداری بسیار کمی نیاز دارند و دوام آنها بالا است. سینکهای کامپوزیتی گرانیتی در طیف گستردهای از رنگهای خنثی برای مطابقت با دکوراسیون موجودند و میتوانند با ظاهر جذاب در دکوراسیون داخلی استفاده شوند.
- سینک مسی: سینکهای ظرفشویی مسی، سینکهای نه چندان متداول؛ اما باکیفیت هستند. سینک مسی باید از مس خالص بالای 99.9 درصد ساخته شده باشد و بتواند به صورت طبیعی فعالیت ضد میکروبی و باکتریایی را به وجود آورد. با این حال مس به عنوان یک فلز زنده نیاز به مراقبت و نگهداری ویژهای دارد و باید به صورت دورهای آن را با مواد شوینده مخصوص تمیز کنید.
- سینک چدنی: سینک چدنی جزء سینکهای سنگین و مقاومی است که تقریبا تا آخر عمر برای شما ماندگاری بالایی را به همراه خواهد داشت. این سینکها، دوام بالایی دارند و نگهداری از آنها بسیار ساده است. سینکهای چدنی در رنگهای سفید، بیسکوییتی، مشکی، آبی و سبز ارائه میشوند که هر کدام جزئیات خاص خودشان را دارند.
- سینک سرامیکی: یکی از جدیدترین انواع سینک آشپزخانه که ظاهر زیبایی دارد، سینک سرامیکی است. این نوع سینکها شکننده هستند؛ اما میتوانند در برابر زنگ زدگی، تغییر رنگ و ظاهر مقاومت خوبی از خود نشان دهند. سینکهای سرامیکی، روکش صاف، براق و تمیزی را به وجود میآورند و در رنگهای متنوعی از جمله خاکستری، بیسکوییتی، سفید، بژ و … موجودند.
- سینک سنگی: یکی از جدیدترین انواع سینک که میتواند با ظاهر جذاب و کیفیت بالا در پروژههای دکوراسیون داخلی استفاده شود، سینک سنگی است. برای راهنمای خرید سینک سنگی باید دقت کنید که سینک از چه نوع سنگی ساخته شده است. مرمر، گرانیت یا تراورتن؟ هر کدام دارای جزئیات متنوعی هستند و البته ظاهر منحصر به فردی دارند. یکی از مشکلات این سینکها، نیاز به آب بندی چند ماه یکبار آنها است.
سینک ظرفشویی گرانیتی و استیل هر دو جزء سینکهای باکیفیت و مقاوم موجود در بازارند که میتوان آنها را با توجه به سبک دکوراسیون داخلی و بودجه انتخاب نمود.
نکته 5: تعداد کاسه سینک
به عنوان مهمترین نکته برای راهنمای خرید سینک گرانیتی و فلزی باید به تعداد کاسه سینک نیز توجه داشته باشید. در اکثر مواقع سینکهای دو کاسهای برای پروژههای مختلف استفاده میشوند؛ اما اگر فضای زیادی برای قرار دادن سینک ندارید، میتوانید از سینکهای تک کاسهای استفاده کنید، ولی عمق بالایی را برای قرار دادن ظروف مختلف در آن در نظر بگیرید.
سخن پایانی
در این مقاله در مورد نکات مهم برای راهنمای خرید سینک آشپزخانه صحبت کردیم. میتوانید سینکهای گرانیتی و فلزی را با توجه به سایز، تعداد کاسهها و عمق انتخاب کنید. در نهایت به عنوان آخرین نکته به برند تولید کننده این سینکها نیز توجه داشته باشید. برند جانتک یکی از بهترین برندهای تولید کننده سینک ظرفشویی با ضمانت کیفیت و ماندگاری است که میتوانید محصولات آن را از طریق سایت جانتک با گارانتی سفارش دهید.