شاید شنیدن نام زغال جارو برقی برای بسیاری از شما عجیب باشد، اما باید بدانید که یکی از قطعات به کار رفته در این ملزومات خانگی زغالها هستند که با جنس گرافیت ساخته شدهاند و میتوانند در جاروبرقی عمل مهمی را در جهت ایجاد مکش انجام دهند. زغالها در مدلهای مختلف جاروبرقی با یکدیگر متفاوتاند؛ اما همه آنها وظیفه ایجاد اصطکاک بین خود و کلکتور را به همراه دارند. برای آشنایی بیشتر با این قطعه در جارو برقی و علائم تمام شدن آن این مقاله را بخوانید.
ایا جاروبرقی زغال دارد؟
یکی از قطعات به کار رفته در جارو برقی، زغال است که به شکل یک قطعه کوچک و سیاه رنگ در موتور جاروبرقی بوده و با جنس گرافیت میباشد. بسته به مدل مختلف جاروبرقی، اندازه زغال استفاده شده نیز متفاوت است. برای مشاهده زغال جاروبرقی، باید موتور جارو برقی را باز کنید و در بخش موتور این قطعه را مشاهده نمایید.
زغال جارو برقی چه میکند؟
زغالهای استفاده شده در جارو برقی نقش مهمی را در انتقال جریان الکتریکی از سیمهای موتور به کلکتور یا قطعهای مسی روی آرمیچر فراهم میکند. این قطعه با ایجاد اصطکاک بین خود و کلکتور، گشتاور لازم را برای چرخش آرمیچر فراهم میکند و میتواند نقش مهمی را در بهبود کارکرد موتور داشته باشد.
زغال در کجای جارو برقی قرار دارد؟
زغال قطعهای کوچک با رنگ مشکی است که در داخل موتور قرار میگیرد. برای مشاهده این قطعه، لازم است که ابتدا موتور را پیدا کنید. برای دسترسی به این زغالها لازم است که به داخل موتور دسترسی داشته باشید. این کار شامل جدا کردن درب و پنلهایی است که موتور را میپوشانند. زغالها قطعات کوچک کربنی هستند که در نزدیکی آرمیچر موتور قرار گرفتهاند و میتوانید آنها را به شکل یک مکعب مشاهده کنید.
در صورتی که با قطعات الکتریکی جارو برقی آشنایی ندارید، بهتر است که برای پیدا کردن زغال عجله نکنید و در صورت نیاز از کارشناسان و تعمیرکاران متخصص کمک بگیرید.
اندازه زغال جارو برقی
زغال جاروبرقی یک قطعه کوچک و مستطیل شکل است که طول آن بین 5 تا 20 میلیمتر و عرض آن بین 3 تا 10 میلی متر تعیین میشود. با این حال اندازه زغال جارو برقی بر اساس نوع جارو و سایز کلی آن میتواند متفاوت باشد. لازم است که برای تعویض این قطعه در جارو، حتما آن را با نمونه مشابه جایگزین کنید.
نحوه تعویض زغال جارو برقی
از آنجایی که زغالهای جارو برقی قطعات مصرفی هستند و به مرور زمان تخریب میشوند، لازم است که در صورت مشاهده علائم تمام شدن زغال، به موقع به فکر تعویض آنها باشید. تعویض زغال جارو برقی بدین گونه است که ابتدا سیم جاروبرقی را از برق خارج کنید و اجازه دهید تا چند دقیقهای بماند. سپس درب جاروبرقی را باز کرده و به قسمت موتور دسترسی پیدا کنید. در نهایت میتوانید بخش نگهدارنده کابل و پوشش بیرونی را با استفاده از پیچ گوشتی باز کنید. حال که پوشش را جدا کردید، قادر به مشاهده داخل موتور خواهید بود.
معمولا زغال جارو برقی به دو سیم اتصال دهنده مرتبط است و میتوانید زغال تمام شده آن را نیز مشاهده کنید. به منظور جدا کردن زغالهای جدید، آنها را به صورت عمودی بر سر جایشان قرار دهید و از زور بیش از اندازه استفاده نکنید، چون میتواند به زغالها و موتور جاروی شما آسیب برساند. سپس کانکتور را به زغال جدید جارو برقی متصل کرده و مطمئن شوید که کلیه بخشها نیز به درستی در جای خودشان قرار گرفتهاند. در نهایت موتور و درب آن را روی جارو برقی نصب نمایید و از آن استفاده کنید.
علت تمام شدن زغال جاروبرقی
تمام شدن زغال جارو برقی یک امر طبیعی است. از آنجایی که این محصولات در موتور و تحت فشار و اصطکاک قرار میگیرند، گذر زمان سبب خوردگی آنها شده و به مرور زمان قد زغال کوتاهتر خواهد شد. در این صورت قدرت الکتریکی جارو برقی کاهش پیدا کرده و در نهایت احتمال از کار افتادن آن وجود دارد. علاوه بر این، احتمال اینکه به دلیل نصب این قطعه با کیفیت پایین، شاهد ترک خوردگی و شکستگی زودهنگام آن باشید نیز وجود دارد.
علائم تمام شدن زغال جاروبرقی
زغال جاروبرقی به عنوان یکی از قطعات مهم در جارو شناخته میشود که در حفظ عملکرد موتور تاثیر مستقیم و مهمی را ایفا میکند. تمام شدن زغال جارو برقی باعث بروز آسیبهای جدی به موتور شده و در نهایت احتمال سوختن موتور را نیز افزایش میدهد. برای جلوگیری از سوختگی موتور، باید به موقع این قطعه را تعویض نمایید. از جمله مهمترین علائم تمام شدن زغال جارو برقی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
تمام شدن زغال جارو برقی احتمالا به جارو برقی آسیب میرساند و باعث سوختن موتور خواهد شد. از این جهت تعویض به موقع این قطعه و توجه به علائم خرابی آن همچون جرقه زدن موتور، ریپ زدن جارو برقی، از کار افتادن آن و … مهم است.
- جرقه زدن موتور: از آنجایی که با کمک شدن زغال جارو برقی، موتور قدرت برابر کردن اتصال با کلکتور را ندارد، احتمال مشاهده جرقه در آن وجود خواهد داشت. هنگامی که در موتور دستگاه جرقه مشاهده کردید، باید فورا برای تعویض این قطعه اقدام کنید.
- ریپ زدن: قطع و وصل شدن جریان برق به موتور جاروبرقی میتواند یکی از مشکلات رایج باشد و تمام شدن زغال جارو برقی را مشخص کند. اگر زغال در اثر خوردگی کوتاه شود، انتقال جریان الکتریکی به درستی برقرار نخواهد شد.
- کاهش قدرت جاروبرقی: تمام شدن زغال جارو برقی باعث کاهش قدرت آن شده و ممکن است انرژی الکتریکی مورد نیاز به کلکتور را کاهش دهد. این موضوع منجر به کاهش عملکرد صحیح موتور خواهد شد و معمولا امکان جمع کردن زبالهها وجود ندارد.
جمع بندی
تمام شدن زغال جارو برقی یکی از اتفاقات رایج در جاروها است و معمولا میتوان با تعویض این قطعه، از خرابیهای بعدی جلوگیری نمود. زغالها قطعات کوچکی هستند که در داخل موتور قرار میگیرند و نقش مهمی را در رساندن جریان الکتریکی فراهم میکنند. خرابی آنها منجر به قطع جریان شده و مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت. در صورت نیاز به تعویض این قطعه و افزایش طول عمر جارو برقی به واسطه آن میتوانید از افراد متخصص و باتجربه کمک بگیرید.