شرایط زندگی و خانههای امروزی باعث شده تا امکان استفاده از قوری و کتریهای قدیمی و سماورهای بزرگ وجود نداشته باشد. اگر هم بتوان از آنها استفاده کرد، آنقدر دیر آب را به جوش میآورند و باعث دم کردن چایی میشوند که عملا استفاده از آنها برای افرادی که حجم زیادی مهمان دارند، مفید نیست. چای ساز به عنوان یک دستگاه پرکاربرد برای ما ایرانیها جهت تهیه چای شناخته میشود. طعم و بوی چای تهیه شده در این دستگاهها وابسته به استفاده صحیح از چای ساز است. هر چقدر با دقت بیشتری از چای ساز استفاده کنید، طعم چای شما پس از دم شدن فوقالعادهتر خواهد بود. نکاتی برای استفاده صحیح از یک چای ساز برقی وجود دارند که در ادامه مقاله قصد داریم در مورد آنها صحبت کنیم.
نحوه استفاده صحیح از چای ساز برقی
اولین نکتهای که باید برای استفاده صحیح از چای ساز به آن توجه داشته باشید، انتخاب چای ساز مناسب خودتان است. با بررسی راهنمای خرید چایی ساز برقی، سایز مناسبی از این دستگاه را بخرید تا نیازی به خالی نگه داشتن دستگاه هنگام دم کردن چای نداشته باشید و از طرفی هزینه اضافی برای خرید چای ساز بزرگ و غیر ضروری برای خودتان نکنید.
بعد از اینکه چای ساز مورد نظر خودتان را خریداری کردید، برای استفاده صحیح از چای ساز باید دفترچه راهنما را مطالعه هر یک از چای سازهای موجود در بازار دارای عملکرد متفاوت و دستورالعمل خاصی برای استفاده هستند. برای اینکه از بروز هر گونه مشکل هنگام استفاده از چای سازها جلوگیری کنید، مطمئن شوید که آنها را به صورت اصولی و مطابق با دستورالعمل استفاده میکنید.
برای استفاده صحیح از چای ساز برقی حتما دفترچه راهنمای راه اندازی و استفاده از این دستگاهها را مطالعه کنید و در مورد تنظیمات دما، میزان آب مورد نیاز برای دستگاه، شرایط راه اندازی و … اطلاعات کامل کسب کنید.
نصب و راه اندازی چای ساز برقی
استفاده صحیح از چای ساز برقی مستلزم نصب و اجرای اصولی آن و قرار دادن این دستگاه در جای مناسب است. بدین منظور در ابتدا دستورالعمل تولید کننده را بررسی کنید، سپس جایگاه مناسبی را برای قرار دادن چای ساز در نظر بگیرید. دقت کنید که چای ساز باید حداقل 10 سانتی متر با سایر لوازم خانگی فاصله داشته باشد. هیچ گاه آن را در نزدیکی گاز یا یخچال قرار ندهید. ضمن اینکه سطح قرارگیری چای ساز باید حتما صاف و یکنواخت باشد. قبل از اینکه از دستگاه برای دم کردن چای استفاده کنید، ابتدا یک بار داخل آن آب ریخته و اجازه دهید بجوشد. سپس آب را خالی کرده و در صورت نیاز بعد از این کار آب را بجوشانید و چای تهیه کنید.
بهترین مکان برای قرار دادن و استفاده صحیح از چای ساز برقی مکانی به دور از لوازم برقی خانه و در نزدیکی پریز برق است که سیم چای ساز کش نیاید و دچار خرابی و کشیدگی نشود.
مراحل استفاده از چای ساز برقی
برای استفاده صحیح از چای ساز برقی باید بدانید که چه مراحلی جهت تهیه یک چای خوشمزه ایرانی و خارجی باید دنبال شوند.
- ابتدا کتری چای ساز را با آب خنک شیر یا تصفیه پر کنید. دستورالعمل تولید کننده را برای میزان حجم آب داخل کتری بررسی نمایید.
- کتری را در جایگاه مخصوص قرار داده و آن را روشن کنید تا المنت داخل کتری باعث داغ شدن آب داخل کتری شده و آن را به جوش بیاورد.
- پس از جوش آمدن آب داخل کتری، به اندازه مورد نیاز چای خشک داخل قوری چای ساز بریزید و آن را به اندازه نیاز با آب جوشیده پر کنید.
- اگر چای ساز شما دارای هیتر در کنار کتری است، قوری را روی آن قرار داده و آن را روشن کنید. هر چقدر دما را کمتر تنظیم کنید، چای شما خوشرنگتر و خوش طعمتر خواهد شد و در مقابل هر چقدر دما را بالاتر ببرید، چای سریعتر دم میکشد.
- اگر چای ساز شما به فرم کتری و قوری سرهم است، به راحتی قوری را روی کتری قرار داده و اجازه دهید تا با بخار کتری چای دم بکشد.
- پس از گذشت 10 دقیقه چای شما آماده است و میتوانید نوش جان کنید.
نکات مهم برای نگهداری از چای ساز برقی
با استفاده صحیح از چای ساز و نگهداری منظم و اصولی آن میتوانید از صدمه به این وسیله برقی جلوگیری کنید و شاهد با دوام آن باشید. نکات زیر راهنمایی مهم برای استفاده از این دستگاه و مراقبت از آن هستند.
پر کردن دستگاه با آب مناسب
این نکته مهمترین اصل برای استفاده صحیح از چای ساز است و روی دوام تجهیزات داخلی این وسیله نیز موثرند. برای جلوگیری از رسوب کردن و خرابی چای ساز برقی پیشنهاد میشود که حتما داخل دستگاه را با آب مناسب و تمیز پر کنید. اگر برای شما امکان پذیر از آب تصفیه در چای ساز استفاده نمایید که هم باعث ایجاد طعم خوب در چای شده و از رسوب گرفتن آن جلوگیری میکند. علاوه بر این، پس از هر بار جوشیدن آب، آن را از داخل کتری و قوری خالی کرده و مجددا کتری را با آب پر نمایید.
هیچ گاه کتری چای ساز برقی را به صورت مستقیم زیر شیر آب قرار ندهید و از پارچ برای پر کردن داخل آن استفاده نمایید.
تمیز کردن منظم کتری
سعی کنید که هر بار بعد از دم کردن چای، کتری را با یک اسفنج نرم و با کمک مایع ظرفشویی تمیز کنید. با کف ایجاد شده در کتری، کل جداره و اطراف آن تمیز میشوند و رسوبهای باقی مانده نیز حذف خواهند شد. از شستشوی کتری و قوری با اسکاچهای سفت و زبر خودداری کنید که باعث صدمه به ساختار آن میشوند.
رسوب زدایی کتری
همانطور که کتریها و سماورهای معمولی رسوب میگیرند، چای ساز و کتری آن نیز با تجمع رسوب مواجه میشوند. برای رسوب زدایی میتوانید از ترکیب آب و سرکه سفید در داخل کتری استفاده کنید و اجازه دهید تا بجوشد. این کار باعث حذف رسوبهای داخل کتری میگردد. در صورتی که ضخامت رسوبهای ایجاد شده در جداره کتری زیاد هستند، میتوانید از 50 میلی لیتر آبلیمو با ترکیب آب استفاده کنید و اجازه دهید تا این ترکیب در کتری شما بجوشد. معمولا با این روش سختترین رسوبها را نیز از بین میبرید.
سخن پایانی
برای استفاده صحیح از چای ساز باید آن را در جای امن و صاف قرار دهید. سعی کنید که داخل چای ساز را با آب تمیز و تصفیه پر کنید. پس از هر بار دم کردن چای، آب درون کتری را بیرون بریزید. با این کار کتری شما تمیز و بدون رسوب باقی خواهد ماند. کیفیت اولیه چای ساز نیز روی دوام و عملکرد آن موثر است. میتوانید برای خرید بهترین چای ساز برقی از سایت جانتک اقدام کنید.